​Onko tästä miehestä tulossa MotoGP:n uusi kulttihahmo: ”Todella säälimätön jätkä!”

Austinissa juuri Crutchlow joutui kilpailun alussa aggressiivisesti ajavan Zarcon uhriksi.

– Hän ajoi todella hyvin. Viides sija MotoGP-luokassa ei tule kenellekään helposti. Hänelle on annettava tunnustusta. Hänellä on hyvä kalusto allaan, mikä varmasti auttaa. Hän sai jälleen erinomaisen lähdön, ja näyttää siltä, että Johann on starteissa ja avauskierroksella todella säälimätön jätkä, Crutchlow sanoo Crash.netillä.

– Qatarissahan hän pyyhälsi heti jopa paalupaikalle. Argentiinassa hän nousi nopeasti 6-7 sijaa. Hän on todella vahva avauskierroksella, mutta se voi osua joskus omaankin nilkkaan ja johtaa keskeytyksiin.

– Toisaalta, jos niin käy, mitä sitten? Tämä on hänen ensimmäinen kautensa MotoGP:ssä. Sillä ei ole hänelle mitään väliä, mutta jos hän kilkkaa ulos minut, Valentino Rossin, Marc Marquezin tai muita kokeneita huippukuljettajia, meitä ottaa päähän. Paljon enemmän kuin Johannia, vaikka hän joutuisi keskeyttämään.

Yamahan Valentino Rossi kritisoi Zarcoa vahvasti Austinissa, kun tämä osui hieman Rossin pyörään yrittäessään ohitusta.

– Ei Zarco ole vaarallinen muille. Hän on vain halukas ottamaan paljon riskejä. Hän ohitti minut aika rajusti Austinin avauskierroksella, se oli tosi kova ohitus. Mutta minä en valita, hyväksyn sen. Annoin itsekin kaikkeni, mutta se ei riittänyt, Crutchlow sanoo suoraan.

– Ohitusyritys Valentinosta oli kyllä raju. Hän yritti sitä liian myöhään mielestäni. Olen itsekin ohittanut tuossa paikassa, 2013 menin ohi Alvaro Bautistasta samassa mutkassa, mutta tein sen 10 metriä aikaisemmin, joten tilaa oli paremmin.
 
Yhden neuvon Crutchlow kuitenkin Zarcolle antaa.

– Hän oli kilpailun lopussa jo tosi väsynyt, ehkä fysiikkaa pitäisi tehdä hiukan enemmän. Sen näki hänen ajamisestaan. Mutta silti hän ajoi hienosti, iso käsi sille.