​Jonas Folger onnistui viimein: ”Osoitin vihdoin potentiaalini”

23-vuotias saksalainen ajaa nyt debyyttikauttaan MotoGP:ssä. Hän oli kolmen Moto2-kautensa aikana parhaimmillaan MM-sarjan kuudes. Nyt hän on noussut hengittämään kuninkuusluokan pisteissä jo aivan paljon kohutumman ranskalaisen tallikaverinsa Johann Zarcon niskaan. Zarco on MM-sarjassa kuudes, Folger seitsemäs 13 pistettä perässä.

Saksan GP:ssä Folger nappasi alussa jopa kärkipaikan Marc Marquezilta, mutta menetti sen pienen virheen seurauksena. Maalissa hän oli silti kakkonen 3.310 sekuntia Marquezin perässä. Kaikki muut jäivät liki kymmenen sekunnin päähän.

– Olen nyt todella onnellinen, se oli meiltä ihan uskomaton saavutus. Tällä kaudella Johann Zarco on pystynyt hienoihin suorituksiin, minä en niinkään. Olen tehnyt paljon pieniä virheitä, mutta nyt olen mielestäni osoittanut, että voin saavuttaa isoja asioita, Folger sanoi Motorsport Weekille.

– Nyt on hienoa pitää vähän taukoa ja jatkaa tästä elokuussa Brnossa. Lähden loppukauteen todella positiivisin mielin onnistumisen jälkeen.  Osoitin vihdoin potentiaalini, itseluottamukseni on loppukautta ajatellen ihan huipussaan.

Uusin numero