​Eemeli Lahti voittoon Assenissa

Yhdeksännestä ruudusta sunnuntain BSB Supersport -luokan kilpailussa startannut Eemeli Lahti ajoi jännittävien vaiheiden jälkeen ruutulipulle ensimmäisenä. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana Lahti oli nostanut itsensä jo viidenneksi. Kärkikuljettajat ajoivat erittäin pienillä eroilla ja käytännössä samoja kierrosaikoja. Kilpailun loppuvaiheessa Lahti alkoi kiristää tahtia ja taisteli itsensä vastustamattomasti voittoon.
 
”Viikonloppu sujui nousujohteisesti. Vaikka kuivaa rata-aikaa oli todella vähän, löysimme onneksi pyörään sellaiset säädöt, että Eemeli pystyi haastamaan kärkikuljettajat, ja sen hän teki parhaalla mahdollisella tavalla”, pohti tiimipäällikkö Joni Hannula.
 
”Tein yliyrittämällä kilpailun alun itselleni hieman turhan vaikeaksi, minkä seurauksena oli muutama virhe ensimmäisillä kierroksilla”, Lahti totesi.

Lahti oli kuitenkin huomannut perusvauhtinsa olevan riittävä kärjen kiinni ajamiseen. Oman ajon rauhoittamisen jälkeen kärkikuljettajat olikin ajettu nopeasti kiinni.

”Siitä alkoi maaliin saakka jatkunut raivokas taistelu sijoituksista. Viimeiseen mutkaan tullessani minulla ei ollut mitään käsitystä, kuinka lähellä takana tulevat ovat, joten siihenkin oli painettava aivan täysiä. Seurauksena oli pieni tilanne, kun keula pohjasi ja pito irtosi, mutta kukaan ei ehtinyt ohi, vaikka vedin vähän leveäksi”, Lahti kertasi.

”Eli kilpailuhan meni ihan jees. Tai no, vähän paremminkin kuin ihan jees”, Lahti nauroi tyytyväisenä. 

”Haluan välittää isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme. Ilman heitä olisi tämäkin voitto jäänyt saavuttamatta”, Lahti kiitti.
 
”Töitä Eemeli sai jälleen tehdä hartiavoimin. Sen verran kilpailun aikana on tullut osumia, että pyörän katteet ovat aivan palasina”, tiimipäällikkö Hannula kertoi.

Kun BSB Supersport -sarjasta on ajettu 11 osakilpailua, joista Lahti on osallistunut kuuteen, on hänen sijoituksensa sarjassa yhdeksäs. BSB-sarjan seuraava osakilpailu järjestetään 13.-15. lokakuuta, kun sarja palaa Brands Hatchiin BSB-finaaliin merkeissä. 

Uusin numero