​Ducati vahva Mugellossa – Andrea Dovizioso pesi Yamahat

Valentino Rossi ampaisi startissa kärkeen, kun paalulta lähtenyt tallikaveri Maverick Vinales sai surkean startin.

Kolmannella kierroksella Ducatin Jorge Lorenzo ohitti Rossin, mutta pian paikat vaihtuivat taas. Upeasti aika-ajossa neljänneksi ajanut Ducatin testikuljettaja Michele Pirro jäi niin sanotusti telineisiin ja putosi jo avauskierroksella sijalle 11.

Lorenzo alkoi kuitenkin pudota ennen kilpailun puoliväliä kärkiporukasta. Vinales ajoi keulassa, Dovizioso kakkosena ja Rossi kolmosena. Danilo Petrucci oli ainoa, joka pystyi seuraamaan kärkikolmikkoa.

Mitä pidemmälle kilpailu eteni, sitä paremmin Ducatit kulkivat. 10 kierrosta ennen maalia Dovizioso siirtyi kärkeen ja teki heti eroa Vinalesiin, Petrucci ohitti Rossin ja ahdisteli myös Vinalesia. Pian ohitus tapahtuikin.

Ducatit menivät maisemaan, mutta pian ero alkoi kaventua. Neljä kierrosta ennen maalia Vinales ohitti Petruccin. Viimeiset kierrokset ajettiin melko selkein eron, eikä tilanne muuttunut enää. Dovizioso täydensi voitollaan italialaisten täydellisen päivän, sillä italialaiskuskit voittivat Mugellossa myös Moto2- ja Moto3-kilpailut.

Voitollaan Dovizioso nousi MM-pisteissä kakkoseksi. Vinalesin johto on 26 pistettä.

– Olipa tunteellinen kisa. Olen ollut täällä hiukan sairaana, joten päätin vetää tahdon voimalla kisan läpi. Sain todella hienoa kannustusta kotiyleisöltä, kotikisan voittaminen on aina kuljettajalle unelman täyttymys. Tiimi ja pyörä toivat loistavasti koko kilpailun ajan, warm upinkin huonovointisuuden vuoksi tänään väliin jättänyt Dovizioso sanoi.

Vinales ei halunnut lopussa ottaa riskejä hyvästä syystä.

–  Hiukan oli kipuja kropassa, kun kaaduin eilen. Yritin tavoittaa lopussa hienosti ajaneen Dovizioson, mutta en halunnut lopussa ottaa liikaa riskejä, koska kakkossijan pisteetkin olivat erittäin tärkeät. Olen todella tyytyväinen tähän tulokseen.

Kilpailun suurin yllättäjä oli Petrucci, joka oli ennen Mugelloa MM-pisteissä vasta sijalla 11, kauden paras sijoitus ennen tätä oli seitsemäs. Hän kiipesi kuusivuotisen MotoGP-uransa aikana vasta toista kertaa palkintopallille.

– Todella mieletön fiilis, hankala uskoa, mitä edes tapahtui. Mietin jo, että voisin voittaa kilpailun, mutta takarengas alkoi sulaa ja yritin vain pitämää kolmospaikkani lopussa. Tämä oli rankka kilpailu, Petrucci sanoi.

Uusin numero