​Ducati-pomo selitteli tallimääräystä: “Se oli pelkkä väärinkäsitys”

Kaksikko ajoi neljäntenä ja viidentenä, kun Ducati näytti varikkotaululta, että Lorenzon pitäisi päästää tallikaveri ohi. He myös viestittivät, että Lorenzon pitäisi siirtyä moottorikartta 8:aan, mikä on tunnetusti piilotettu kehotus tallimääräykselle.

Lorenzo ei kuitenkaan päästänyt Doviziosoa ohi, vaikka tämän oli pakko voittaa yltääkseen edes teoriassa mestaruuteen. Pian molemmat kuitenkin kaatuivat ja kummankin kilpailu jäi kesken.

Lorenzo myönsi kilpailun jälkeen, ettei totellut määräystä, koska uskoi olevansa nopeampi ja pystyvänsä antamaan tallikaverilleen vetoapua kohti kärkeä.

Dall’Igna tunnusti, että Ducati arvioi siinä vaiheessa tilanteen väärin, koska he kuvittelivat Dovizioson olevan nopeampi.

”Se oli vain ehdotus, ei käsky. Mielestäni se oli väärinkäsitys meiltä. Halusimme, että nopeampi kuljettajistamme olisi mahdollisimman lähellä kärkipaikkaa kisan loppuvaiheessa, että Dovilla olisi vielä mahdollisuus voittoon. Kun katselimme TV-kuvaa, ajattelimme Dovin olevan nopeampi. Halusimme siksi, että he vaihtaisivat paikkoja.”

Dall’Igna uskoo kuitenkin, että Lorenzo olisi päästänyt Dovizioson ohitseen, jos olisi nähnyt tällä olevan mahdollisuuksia mestaruuteen.

”Kuljettajalla on aina enemmän informaatiota tilanteesta ja vauhdistaan kuin meillä varikolla. Tunnen Lorenzon erittäin hyvin ja olen täysin varma siitä, että hän olisi päästänyt Dovin ohi, jos olisi nähnyt tällä olevan pienetkin mahdollisuudet mestariksi.”

Uusin numero