Yllätysvieras MM-sarjasta mukaan Alastaron Superbike-kisaan

Pauli Pekkasen Imatran IRRC-kisassa käyttämä Kawasaki ZX-10RR saa Alastaron SM-osakilpailussa uuden kuljettajan. (Kuva: Janne Huhtala)

Alastarossa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Road Racingin SM-osakilpailu saa uutta väriä, kun Superbike-luokkaan on tulossa MM- ja EM-sarjoista tuttu suomalaiskuski.

MM- ja EM-sarjoissa ajavat kuljettajat eivät niin vain voi halutessaan osallistua esimerkiksi SM-osakilpailuihin, vaan heidän on ensin saatava lupa omalta talliltaan. Tässä tapauksessa lupia tarvittiin kaksi, sillä Niki Tuuli kilpailee sekä MotoE:n World Cup -sarjassa Ajo MotoE -tiimissä että Moto2:n EM-sarjassa Team Stylobiken väreissä.

Alastarossa Tuuli kilpailee Kawasaki ZX-10RR Superbikellä. Pyörä on sama, jota Pauli Pekkanen ajoi Imatran IRRC-osakilpailun Superbike-luokassa.

-Hienoa päästä kokeilemaan Superbikeä ja vielä takavuosilta tutun mekaanikkoryhmän kanssa, kertoili Tuuli ajoluvan varmistuttua. 

Tuulen mukaan kyse on nimenomaan kokeilusta, sillä Superbike-kokemusta hänellä on tähän mennessä takanaan tasan yhden ajokerran verran. 

-Ennen Alastaron kisaviikonloppua pääsen kokeilemaan Kawasakia yhden päivän ajan, joten aika kylmiltään sinne lähdetään.

Alastaron ajokeikka sopii aikatauluun sikäli hyvin, että MotoE- ja Moto2-sarjoissa on menossa pitkä kesätauko. Ajotuntuman säilyttämiseksi nämäkin ratakierrokset tulevat tarpeeseen. 

Kun imatralaiskuskilta kysyy minkälaisia ohjeita tai ukaaseja omat tallit antoivat Superbiken ajamiseen ja sen riskeihin, niin vastaus on melko ympäripyöreä.

– No eihän kaatuminen tai loukkaantuminen ikinä ole toivottavaa, mutta jos liikaa alkaa pelätä tai varoa niin eihän sitten uskaltaisi ikinä treenata millään vehkeellä. Tarkoitus on ajaa Alastarossa ihan kokeilumielessä ja välttää riskejä. Mutta toisaalta kilpailu on aina kilpailu, katsotaan sitä sitten…

Uusin numero