Yamaha palaa Afrikkaan uudella Ténéré World Raid Rally -ohjelmalla


Alessandro Botturi vasemmalla ja Pol Tarrés oikealla.

Täysin uusi Yamaha Ténéré World Raid Team kilpailee Africa Eco Race -kilpailussa, joka ajetaan Monacosta legendaariseen Senegalin Dakariin 15.–30. lokakuuta. Paluu Afrikkaan merkitsee myös kumppanuuden alkua Riders for Health -avustusjärjestön kanssa, joka auttaa toimittamaan terveydenhoitoa Afrikan syrjäisimpiin yhteisöihin.

Yamahalla on pitkä kilpailuhistoria Afrikassa alkaen kaikkien aikojen ensimmäisessä Pariisi-Dakar-rallissa, jonka Yamahan Cyril Neveu voitti vuonna 1979. Kilpailu myös vahvistaa uutta lähestymistapaa, jossa Yamahan kilpailutoiminta liitetään jälleen aitoon seikkailuhenkeen ja tuotteisiin, joista myös asiakkaat voivat nauttia.

Africa Eco Racen lisäksi tavoitteena on valmistella laaja asiakasohjelma, jolla tuetaan Ténéré-asiakkaiden kilpailuhenkeä paikallisesti sekä kansainvälisiin pitkän matkan Rally Raid -tapahtumiin asti.Tavoitteena on rohkaista Ténéré-kuljettajia haastamaan omia rajojaan, näkemään uusia horisontteja ja tavata uusia ihmisiä reittien varrella.

Uusi ohjelma merkitsee myös kumppanuuden alkua Riders for Health -avustusjärjestön kanssa. Järjestön tavoitteena on toimittaa terveydenhoitoa Afrikan syrjäisimpiin yhteisöihin moottoripyörien avulla.

Riders for Health on yli 30 vuoden ajan tarjonnut sopivia kulkuneuvoja terveydenhoidon ammattilaisille Afrikan köyhimmillä ja vaikeimmin saavutettavilla alueilla, joiden asukkailla ei usein ole pääsyä edes perusterveydenhoitoon. Järjestö on jo pitkään hyödyntänyt Yamaha-moottoripyöriä näiden elintärkeiden palveluiden toimittamiseen, joten yhteistyö Yamahan kanssa on luonnollinen.

Rebel X Sports hoitaa Yamaha Ténéré World Raid Teamia Yamahan puolesta Team Managerin ja Manuel Lucchesen, kokeneen Rally Raid -kampanjoijan johdolla. Italian Alessandro Botturi, kahden edellisen kilpailun voittaja, ja espanjalainen Pol Tarres kilpailevat järjestyksessä 14. rallissa äskettäin lanseeratulla Ténéré 700 World Raid -kilpaversiolla.

Botturi ja Tarres ottavat haasteen vastaan pyörillä, jotka perustuvat äskettäin lanseerattuun Ténéré 700 World Raid -malliin. Yamaha on kehittänyt pyöriä edelleen lisäämällä GYTR-osia, kuten suuremman polttoainesäiliön ja KYB-jousituksen, jotta ne kestävät paremmin Rally Raid -kilpailun äärimmäiset vaatimukset.

Tiimi ja pyörä ovat uusia, mutta kummankin kuljettajan tähänastinen ura on vaikuttava. Botturi osallistuu vuoden 2022 Africa Eco Raceen voitettuaan kaksi edellistä kilpailua vuosina 2019 ja 2020. 46-vuotias italialainen on myös voittanut kansainvälisen Six Days Enduro -kilpailun vuosina 2005 ja 2007, lisäksi hänellä on pitkä tausta enduron maailmanmestaruussarjasta sekä Dakar-ralleista.

Botturin tiimitoveri Tarres eteni urallaan samaan tapaan ajaen trialia ennen enduron MM-sarjaa. 27-vuotias espanjalainen on kuuluisa maailman kovimpiin enduro-haasteisiin tarttumisesta Yamaha Ténéré 700 -pyörällä ja myös painovoimaa uhmaavista ”Seeker”-videoistaan YouTubessa.

Yamaha Ténéré World Raid Team valmistautuu Africa Eco Raceen osallistumalla 21. ja 29. huhtikuuta Tunisian Desert Challengeen, joka on pituudeltaan yli 2700 kilometriä.

Paolo Pavesio

Markkinoinnin ja moottoriurheilun johtaja, Yamaha Motor Europe

”Africa Eco Race -kilpailuun osallistuminen on innostava uusi seikkailu Yamahalle, mutta se on myös eräänlainen paluu Ténérén henkiseen kotiin ja Rally Raid -juurillemme. Yhteydenpito asiakkaidemme kanssa on äärimmäisen tärkeää, ja tämän uuden ohjelman sekä pyörän avulla toivomme inspiroivamme heitä löytämään seikkailunhaluisemman puolensa.

Tämä on vasta matkan alku, sillä tämän vuoden kokemuksemme perusteella laadimme asiakasohjelman valmiiksi kaudelle 2023. Olemme myös erittäin iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Riders for Health -avustusjärjestön kanssa. He tekevät uskomatonta työtä lääketieteellisen avun toimittamisessa Afrikan syrjäseuduilla, jossa moottoripyörät ovat osoittautuneet ensiarvoisen tärkeäksi tavaksi liikkua.”

Alessandro Botturi

Yamaha Ténéré World Raid Team

“Muutaman viikon kuluttua aloitamme tämän suuren seikkailun Yamaha Ténéré World Raid Teamin kanssa. En malta odottaa, että pääsen ajamaan uudella pyörällä Tunisiassa. Tavoitteena ei ole vain päästä maaliin, vaan saada mahdollisimman paljon tietoa ja tietämystä, jotta meistä tulee vahvempia.

Tämä tulee olemaan tärkeä vuosi. Päätavoitteemme on kilpailla Africa Eco Race -kilpailussa ja ylittää myyttinen maaliviiva Dakarin Lac Rosessa.”

Pol Tarres

Yamaha Ténéré World Raid Team

”Olen onnekas saadessani olla mukana tässä projektissa ja että minulla on upea tiimi ympärilläni sekä niin kokenut joukkuetoveri kuin Alessandro. Kaikki ovat innoissaan Africa Eco Racesta, ja Yamaha Ténéré 700 World Raid on täydellinen pyörä tällaiseen haastavaan ralliin. Olemme tehneet jo paljon työtä pyörän parissa. Olen innoissani Tunisiasta, koska se tulee olemaan tärkeä testi ja harjoitus vuoden päätapahtumaan. Minulla on paljon opittavaa, mutta taistelen lujasti parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi.”

Uusin numero