XR9 Carbona by Bottpower – Radikaalein Yamaha Yard Built -luomus

Kompakti, aggressiivinen ja kevyt XR9 Carbona on suunniteltu tarjoamaan suorituskykyä mutkaisille ja haastaville teille, jotka saavat jokaisen kuljettajan adrenaliinin virtaamaan.

Yamahan Yard Built -ohjelman taustalla on halu näyttää, mikä on mahdollista, kun moottoripyörien rakentelun ammattilaiset päästetään työstämään perusmallisen sarjatuotantopyörän muotoja. Olemme nähneet viime vuosien aikana syntyvän upeita taideteoksia eri pajoilla ympäri Euroopan ja uusi XR9 Carbona by Bottpower on eittämättä radikaalein Yamaha Yard Built – luomus, jonka olemme nähneet. 

Tarina sai alkunsa vuonna 2017, kun Bottpower-erikoispyörät voittivat kaksi luokkaa ikonisessa Pikes Peak International Hill Climb -mäkikilpailussa Yhdysvalloissa. Tämä Coloradossa ajettava kilpailu on yksi maailman vanhimmista ja kuuluisimmista. Yllätyksellisellä, erittäin haastavalla 19,99 km:n maantiereitillä on 156 mutkaa ja korkeuseroa lähdöstä maaliin peräti 1 440 metriä. 

“XR9 Carbona on syntynyt Pikes Peak -kilpailussa saavuttamiemme voittojen innoittamana. Ymmärsimme, että tehokkaan vääntömomentin ja kompaktin rungon ansiosta kolmisylinterisen Crossplane-moottorin vauhdittama Yamaha XSR900 oli ihanteellinen aihio dynaamiselle, uudelle Yard Built -erikoismallille”, sanoo Bottpowerin johtaja David Sánchez. “Ensisijainen tavoitteemme oli luoda tyylikäs ja nopea pyörä, jolla on moderni ja aggressiivinen ilme. Halusimme myös kehittää helposti asennettavan ’plug and play’ -sarjan, jonka avulla kuka tahansa Yamaha XSR900:n tai CP3-moottorilla varustetun Yamahan omistaja voi muuttaa ajokkinsa XR9:ksi.” 

”Hyödyntämällä laajaa kokemustamme komposiiteista sekä 3D-tulostamisesta, saimme kehitettyä R-sarjasta tuttuja piirteitä, kuten piilotetut pyöreät ajovalot, joilla saimme aikaan kisahenkeä huokuvan ilmeen”, kertoo Bottpowerin vanhempi suunnittelija Hugo van Waaijen. ”XR9 Carbonassa on paljon ns. optista massaa moottorin ympärillä, mikä tarkoittaa isoa etuosaa ja typistettyä takapäätä. Etuviistosta katsottuna pyörä muistuttaa mielestämme pitbull-koiraa, jolla on vahvat lihaksikkaat hartiat (polttoainesäiliö) ja matala, hyökkäävä ilme, joka luo mielikuvan voimakkaasta asenteesta.”

Monet Yamahan Yard Built -pyöristä ovat kertaluonteisia erikoisuuksia, joiden tarkoituksena on innostaa muita samanlaisen moottoripyörän omistajia luomaan omasta pyörästään persoonallisen. Bottpower Carbona XR9 -katesarja on poikkeus, sillä se voidaan asentaa suoraan mihin tahansa valmiiseen XSR900-pyörään tai muuhun CP3-moottorilla varustettuun malliin ilman runkoon tehtäviä muutoksia.

XR9 Carbona sarja sisältää polttoainetankin katteen integroiduilla hiilikuituisilla ilmanottoaukoilla, hiilikuituisen satulan katteen sekä alakatteen. Sarja sisältää myös takavalon, suuntavilkut, etunumerokilven integroidulla parkkivalolla, jäähdyttimensuojat ilmanohjaimilla, ajovalon, rekisterikilventelineen, eturattaan suojan ja alcantara-verhoillun satulan.

Uusin numero