Vuoden urheilija -valinta – Urheilutoimittajat eivät arvostaneet moottoriurheilijoita

Vuoden urheilijaksi valittiin rintauinnissa olympiapronssia voittanut Matti Mattson. Moottoriurheilijoita ei äänestyksessä kymmenen parhaan joukkoon noussut.

Vuoden 2021 urheilijan valitsivat urheilutoimittajat. Kymmenen parhaan lista näyttää tältä:

  1. Matti Mattson, uinti
  2. Mira Potkonen, nyrkkeily
  3. Matilda Castren, golf
  4. Emil Soravuo, telinevoimistelu
  5. Ilkka Herola, yhdistetty
  6. Lukas Hradecky, jalkapallo
  7. Aleksander Barkov, jääkiekko
  8. Joni Mäki – Ristomatti Hakola, maastohiihto
  9. Toni Piispanen, yleisurheilu
  10. Teemu Pukki, jalkapallo

Lajikirjo kymppikärjessä oli laaja, ja vain jalkapallo sai mukaan kaksi edustajaa TOP10-listalle. Viime vuonna ei urheilun saralla tullut sellaisia suuria voittoja, joiden perusteella Vuoden urheilijan valinta olisi ollut selvä jo ennen äänestystä. Itse asiassa kärkikolmikosta kukaan ei tuonut kultamitalia kisoista, vaan Mattsonin saavutuksena on rintauinnin olympiapronssi, Potkonen toi nyrkkeilystä olympiahopeaa ja Castren on golfin maailmanlistalla sijalla 56.

Moottoriurheilijoista korkeimmalle tuloksissa nousi F1-kuljettaja Valtteri Bottas, joka sijoittui äänestyksessä sijalle 16. Kalle Rovanperän kaksi MM-osakilpailuvoittoa rallissa arvostettiin sijalle 21. Kartingin maailmanmestaruuden voittanut Tuukka Taponen oli 37. Flat Trackin maailmanmestaruuden kahtena vuotena peräkkäin voittanut Lasse Kurvinen sai kolme ääntä ja löytyy sijalta 39. Saman sijan jakaa maastohiihtäjä Iivo Niskanen. Taponen ja Kurvinen voittivat kuitenkin lajeissaan MM-kultaa, toisin kuin äänestyksen kärkipäähän sijoittuneet urheiljat.

Hieman erikoiselta tuntuu se, että viime kauteen ennätysmäisen F1-uransa lopettanutta Kimi Räikköstä ei muistettu mitenkään. Mahdollisuuksia olisi ollut useita, sillä gaalassa jaettiin mm. elämänura-palkinto (Roger Talermo), nimitettiin urheilijoita Hall of Fameen (Sievinen, Källman, Rahkamo/Kokko), palkittiin Suomen urheilun lähettiläs (Emma Terho) ja vuoden esikuva (Tim Sparv). Olisiko jokin näistä voinut olla mahdollisesti maailman tunnetuin suomalainen, Kimi Räikkönen?

Uusin numero