Vuoden 2019 uutuusprätkät – huhumylly kiihtyy


Syksyn kansainvälisten moottoripyöränäyttelyiden lähestyessä kiihtyvät samalla huhut siitä, mitä kaikkea uutta ensi vuodeksi esitellään.

A niinkuin Aprilia

Kerrotaan syksyn mehevimmät uutuusmallijuorut merkeittäin aakkosjärjestyksessä. Aprilian huhutaan tuovan Factory Tuonoon semiaktiisen jousituksen, jolloin sen jo ennestään huippuluokan ajettavuus nousisi vielä uudelle tasolle.

Yksi koko syksyn mielenkiintoisimmista huhuista liittyy Tuonon sisarmalli RSV4:een. Aprilia suunnittelee seuraavansa Ducatia siinä mielessä, että 1000-kuutioinen moottori korvattaisiin 1100-kuutioisella (joka on jo nähty Tuonossa). Tuloksena olisi todellinen high tech -malli, jonka huhutaan lyövän laudalta Ducati V4 Panigalen 214 hevosvoiman teholukeman.

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista, joskaan ei enää pelkkä huhu, on BMW:n uudet isot boxermallit. Moottorin kokoa on kasvatettu 1170 kuutiosta 1254 kuutioon ja mallimerkinnät ovat muuttuneet muotoon R 1250 GS ja R 1250 RT.

Saksalaisvalmistaja on uusimassa myös S1000RR-mallia. Aikasemmin sille ilmoitettiin 199 hevosvoiman teholukema, mutta testeissä siitä on mitattu jopa 12 hevosvoimaa enemmän. Nyt teholukeman luvataan taas nousevan noin kymmenellä hevosvoimalla. Mitä lienevätkään todelliset lukemat?

Can-Amin kolmipyöräisen Spyderin rinnalle ollaan esittelemässä pienempää ja edullisempaa Can-Am Ryker -kolmipyöräistä.

Ducati on ollut aika hiljaa uutuuksistaan, mutta 800 Scrambler lienee uusiutumassa. Toinen bolognalaisvalmistajaan liitetty huhu koskee mahdollista uutta Hypermotardia. Ihme on, jos akselilla Multistrada, Panigale, Diavel ei nähtäisi mitään uutta.

Harley-Davidson esitteli jo kymmenennen Softail-mallinsa, vuosimallin 2019 FXDR 114:n. More roads to HD -hankkeen radikaaleja uutuuksia, Streetfighter 975 ja Adventure-malli, saadaan odottaa vielä ainakin vuoden verran.

Honda osaa pitää salassa suuret uutuutensa, mutta tehdas on tarkoituksellisesti vuotanut julkisuuteen tiedon, jonka mukaan CB1000R Neo Sport -naku saa rinnalleen Café-version. Julkaisupäiväksi on mainittu 3.10. mikä viittaa siihen, että uutuus nähdään Pariisin autonäyttelyn yhteydessä. Virallisten tietojen mukaan kyseessä olisi konseptimalli eikä sarjatuotannon aloitusajankohdasta vielä olisi varmuutta, mutta tämä tieto todennäköisesti muuttuu hovissa, eli Pariisissa.

Indian pitää Kölnin Intermot -messujen aattona oman lehdistötilaisuutensa jo maanantaina 1.10. Luvassa on ainakin uusi vuoden 2019 Chief-versio, mutta Inkkari tuskin järjestää erillistä pressitilaisuutta pelkästään sen ympärille. Todennäköisesti se esitteleekin nyt ensimmäistä kertaa yleisölle FTR 1200 -tuotantomallin, joka perustuu vahvasti tehtaan Flat Track -kilpuriin.

Kawasaki on jo julkaissut kuvia Z125- ja Ninja 125 -malleista ja ilmoittanut, että ne esitellään Kölnissä 2.10. Myös tehokkaampi 231-hevosvoimainen H2 tulee ensi kaudelle, eivätkä Kawasaki Heavy Industriesin uutuudet jää näihin kahteen malliin.

KTM:n suurin uutuus tulee olemaan 790 Adventure. Myös isommat adventure-mallit todennäköisesti kokevat päivityksiä.

Moto Guzzin uusi keskikoon seikkailupyörä V85 TT (Tutto Terreno) nähtiin viime vuonna Milanon näyttelyssä konseptimallina. Nyt vuorossa on tuotantomallin esittely, ja Guzzin tehtaalla on suuret odotukset uutuusmallin suhteen.

MV Agusta julkaisi juuri Dragster 800 RR Pirelli -erikoismallin.

Suzuki on julkaissut teaser-videoita Katana-teemalla pitkin syksyä. Niiden perusteella tulossa olisi GSX-S1000 -mallin tekniikkaan perustuvat Katana-malli.

Triumph on sekin ollut ahkera teaser-videoiden julkaisija. Scrambler 1200 ja Street Twin esitellään Kölnin näyttelyssä ja Rocket-kansa odottaa vesi kielellä joko uusi Rocket julkistetaan Kölnissä tai Milanon messuilla marraskuussa.

Yamaha Tenere 700 World Raidista on jo nähty kuvia, joko nyt olisi vuorossa tuotantomallin esittely. Huhutaan myös uudesta YZF-R125 -mallista kaudelle 2019. MT- ja Tracer-mallistot ovat niin laajoja, että niihinkin on luvassa pieniä päivityksiä ja täydennyksiä todennäköisesti.

Ensi viikolla Kölnin Intermot-näyttelyssä nähdään mitkä huhutuista malleista esitellään siellä. Sen jälkeen jatkuu kuukauden mittainen hengityksen pidätys ja lisää uutuuksia on luvassa Milanon EICMA-näyttelyssä marraskuun alussa.

Uusin numero