Virtuaalisessa Imatranajossa 15 000 euron palkintopotti

Virtual Imatranajo -tapahtuma aloitti yhteistyön Etelä-Karjalan suurimman pelitapahtuman, Skynettin, ja Esports SM-liigan (ESML) kanssa.

Yhteistyön tuloksena syntyy nelipäiväinen International Virtual Imatranajo X Skynett Online -tapahtuma, joka järjestetään nyt marraskuussa, 18. – 21.11.2021. Kaikkien aikojen suurin ja monipuolisin Kaakkois-Suomessa järjestettävä pelitapahtuma suuntaa myös kansainvälisille markkinoille. Tapahtuman palkintopotti on Suomen mittakaavassa huomattava 15 000 euroa.

Kyse on ns. hybriditapahtumasta, joka sisältää niin virtuaaliset kuin fyysisetkin tapahtumaosiot. Virtuaalisesti tarjotaan online-moottoripyöräkilpailu Ride 4-videopelisimulaattorilla ja CSGO-turnaus, joihin osallistuu e-urheilijoita ja e-urheilujoukkueita maailmalta.  Moottoripyöräkilpailu huipentuu Imatran katuradan osakilpailuun. Virtuaalisen tarjonnan täydentävät ESML:n ratkaisuottelut Formula 1:ssä ja CSGO:ssa sekä Call of Duty Suomi-liigan turnaus.

Fyysiset tapahtumaosat järjestetään Mansikkalan koulukeskuksessa Imatralla yli 2 000 m2 tapahtumatilassa. Kyseessä on koko perheelle tarkoitettu yleisö- ja lähiverkko- eli LAN-tapahtuma. Perhetapahtuma tarjoaa pelattavaa kuudelta eri vuosikymmeneltä retropeleistä nykyaikaisiin Virtual Reality- ja simulaattoripeleihin asti. Ohjelmassa on myös useita yleisökisoja, joista pääkisa ajetaan Imatran katuradalla aidolla moottoripyöräsimulaattorilla. Yleisöpelialueen erikoisuutena on robotiikkapiste, jossa pääsee ajamaan robottiautoilla ja ohjelmoimaan aitoa teollisuusrobottia. LANit palaavat Etelä-Karjalaan kahden vuoden koronaodotuksen jälkeen. Liikuntahallissa järjestettävillä kolmipäiväisillä LANeilla on luvassa rennon pelailun lisäksi useita turnauksia.

Esports-kisakatsomosta pääsee seuraamaan tapahtuman turnauksia kotisohvalta tai Mansikkalan koulun jätti-screeniltä. Suoria selostettuja lähetyksiä on luvassa 100 tuntia, jotka lähetetään kahdesta Mansikkalan koululle rakennettavasta studiosta.

Virtual Imatranajo X Skynett online -tapahtumaan tavoitellaan kymmeniä tuhansia ihmisiä Suomesta ja maailmalta.

Tapahtuman järjestää yli 100 henkilöä, joista valtaosa on eteläkarjalaisia nuoria aikuisia. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat BMW Bavaria Laakkonen, Skynett, Trailblazers, ESML, Imatran kaupunki, LUT-yliopisto ja Imatranajo, jotka mahdollistavat sen, että tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Uusin numero