Viiperiltä vahvaa suorittamista kotiradalla

(Kuva: Track Punk Racing)

Road racingn kauden toinen SM-osakilpailu ajettiin Miika Viiperin kotiradalla Kemoralla. Lauantain kisan huono lähtö pilasi mahdollisuudet kunnon sijoitukseen mutta sunnuntaina kaikki osui kohdalleen ja Viiperi totesi ajaneensa oman maksimisuorituksensa.

Miika Viiperi kilpaili Superstock 600 -luokassa Kemoran moottoriradalla ajetussa ratamoottoripyöräilyn Suomenmestaruussarjan toisessa osakilpailussa. Kemoran ollessa Miikan kotirata, oli lupa odottaa kisalta paljon. Viiperi olikin paikalla jo torstaina hiomassa ajolinjojaan viikonloppua varten. Kuitenkaan treeniä ei ajettu paljoa, sillä rata on jo tuttu. Sekä torstaina että perjantaina Miikan vauhti oli sitä tasoa, että alettiin valmistautua kilpailuun hyvillä mielin.

Lauantaina, juuri ennen aika-ajoa alkoi kuitenkin sataa, joten perinteiset rengas-arvonnat lähtivät käyntiin. Onneksi keli oli selkeästi märkä, joten Viiperi pääsi näyttämään sadekelin osaamistaan kellottaen seitsemänneksi nopeimman ajan.

Lauantain kisaan rata ehti kuivua, mutta Miika otti todella huonon startin pudoten sijalle 13. Sieltä saikin hartiavoimin puskea töitä, että sai poimittua sijoituksia takaisinpäin. Maaliviiva ylittyi sijalla 10. Mies ajoi kuitenkin kisan kahdeksanneksi nopeimman ajan, mikä tarkoitti sunnuntaille kahdeksatta lähtöruutua.

-Aika-ajo meni hyvin. Uskon, että olisin saanut puristettua vielä hiukan ajasta pois, mutta hyvä näinkin. Lauantain kisastartti taasen oli aivan kamala. Näihin täytyy kyllä löytää jokin ratkaisu, ettei ihan jokainen kilpailu menisi mönkään, manasi Viiperi lauantain päätteeksi.

Sunnuntain startti onnistui paremmin ja Miika pääsikin ajamaan nopeita kierroksia toisensa jälkeen. Kovan taistelun jälkeen mies ylitti maaliviivan seitsemännellä sijalla.

– Ei se sunnuntain starttikaan vielä hyvä ollut, mutta pääsin antamaan radalla aivan kaikkeni ja tippaakaan en olisi päässyt kovempaa, joten tyytyväinen saa olla tuohon tulokseen. Pidetään nyt hyvillä mielin vähän lomaa, sillä Auto24Ringin kisaan en valitettavasti pysty osallistumaan.

Seuraavaksi SM pisteitä on jaossa Virossa, Pärnun Auto24ring radalla 13-14.7.

Teksti: Jani Vaahtera

Uusin numero