Vesterinen voitolla motocrossin SM-sarjan piikkipaikalle

Matias Vesterinen. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen juhli uransa ensimmäistä SM-erävoittoa ja -osakilpailuvoittoa Torniossa sunnuntaina, jolloin oli vuorossa motocrosskauden kolmas osakilpailu. Samalla ruokolahtelainen nousi MX2-luokan Suomen mestaruussarjan kärkeen.

Jörgen-Matthias Talviku oli voittanut MX2-luokan SM-kauden neljä ensimmäistä erää, mutta virolainen jätti Tornion sunnuntaisen osakilpailun väliin. Näin ollen pöytä oli katettu monelle kuljettajalle nappaamaan kauden ensimmäisen erä- ja osakilpailuvoittonsa. Tiukimmin tilaisuuteen tarrasi Matias Vesterinen, joka oli lopulta ykkönen niin aika-ajossa kuin kummassakin kilpaerässä.

Kun ruokolahtelainen otti avauserän ykkössijan, oli kyseessä 18-vuotiaan kuljettajan uran ensimmäinen SM-erävoitto. Ja kun tuomisena oli vielä yhteistulosten voitto, merkitsi se Vesteriselle ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa. Samalla Team Motopalvelun kuljettaja nousi MX2-luokan SM-sarjassa kolmospaikalta kärkeen – kyseisellä sijalla hallitseva SM-hopeamitalisti ehti piipahtaa viime kaudella.

– Ensimmäinen SM-erävoittoni ja -osakisavoittoni kuulostaa kyllä hienolta tilastomerkinnältä. Myös SM-sarjan johtaminen on hyvä asia, ja myös tavoitteideni mukaista. Siinä on erityistä lisäksi se, että kauden avaukseni oli vaikea ja hävisin paljon pisteitä muita vastaan, Vesterinen muistutti viitaten Karkkilan kuraosakilpailun kaatumisiinsa sekä eräsijoihinsa kolme ja yhdeksän.

Torniossa Vesterinen epäonnistui hienoisesti ensimmäisessä startissa ja pääsi avausmutkan jälkeen taittamaan taivalta nippanappa kymmenen parhaan joukossa. Kolmannella kierroksella hän oli noussut jo toiseksi, kilpailua johtaneen ja SM-pisteissä toisena olleen Kimi Koskisen taakse. Muutama kierros myöhemmin Vesterinen ohitti Sipoon Moottorikerhon kuljettajan, ja ajoi lopulta yli 16 sekunnin turvin voittajana maaliin ennen Koskista.

Toisen erän startin vei Jere Haavisto, jonka kantaan Vesterinen iski. Muutama kierros myöhemmin Tampereen Motocrossin edustajan oli antauduttava Vesteriselle, joka voitti tällä kertaa erän reilulla 12 sekunnilla ennen Orimattilan Moottorikerhon Mauno Niemistä. Haavisto oli kolmas.

– Päiväni oli tietenkin hyvä. Ei olisi voinut olla paljon parempi. Ajoni kulki, vaikkei se ensimmäisessä erässä tuntunutkaan niin hyvältä heikon lähdön jäljiltä. Ajoni oli silti parempaa kuin kenelläkään muulla ja pystyin myös ohittamaan kuskeja nopealla tahdilla enkä jäänyt Koskisesta sen enempää. Toisessa erässä oli hienoa ensin saavuttaa hieman karannut Haavisto ja sitten ohittaa hänet. Hän on kuitenkin MM-sarjan kuski. Menin hänestä ohi ajamalla ja sain heti vedettyä myös etumatkaa häneen.

Seuraavaksi Vesterisellä on edessään urakointi kansainvälisellä tasolla, sillä hän suuntaa ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjaan. Latvian Kegumsissa ajetaan koronaviruspandemian seurauksena peräti kolme MM-osakilpailua tiiviillä rytmillä 9., 12. ja 16. elokuuta. Italialaista MGR-tiimiä edustava Vesterinen kilpailee MX2-luokassa.

– Tornion pohjilta on makea lähteä MM:iin. Tuntuu siltä, että ajoni kulkee omien treenieni lisäksi kisoissa. Eikä Torniossa tullut kaatumisiakaan. Lisäksi Haavisto on kisannut samassa MM-luokassa ja ollut parhaimmillaan erässä 17. Minä pystyn voittamaan hänet ajamalla, joten minulla on hyvät mahdollisuudet onnistua ja ottaa MM-pisteitä.

Torniossa MX2-luokan SM-osakilpailun kakkossijasta käytiin tiukka kamppailu. Kolme kuljettajaa keräsi yhtä paljon pisteitä, joten toisen erän paremmuus ratkaisi järjestyksen. Mauno Nieminen oli kakkonen, Jere Haavisto kolmonen ja Kimi Koskinen nelonen.

Koskinen on SM-sarjassa toisena ja Haavisto kolmantena.

MX1-luokan SM-osakilpailun voitti Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste, joka nousi SM-sarjan kärkeen. Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-osakilpailun ykkönen oli Viron Joosep Pärn, joka johtaa sarjaa.

SM-kauden neljäs osakilpailu on vuorossa Alavudella sunnuntaina 30. elokuuta.

Tulokset
SML Motonet SM-Motocross, SM-osakilpailu 3/5, Tornio, su 2.8.2020

MX2-luokka
1. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 50p.
2. Mauno Nieminen, OriMK, Husqvarna, 40p.
3. Jere Haavisto, TamMC, Yamaha, 40p.
4. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 40p.
5. Tomi Siro, TamMC, KTM, 30p.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero