Vesterinen SM-motocrossiin brittijoukkojen taisteluharjoituksista


Matias Vesterinen jätti motocrossin edellisen SM-osakilpailun väliin sairastelun takia, mutta hallitseva Suomen mestari nähdään jälleen viivalla Orimattilassa sunnuntaina. Varusmiespalveluksessa tuore viikko on tuonut brittiväriä harjoituksiin.

Välivuotta totisemmasta kilpailemisesta varusmiespalveluksen takia pitävä Vesterinen sairasteli peräti kolme viikkoa kesäkuussa, minkä takia hän jätti SM-kauden toisen osakilpailun Siilinjärvellä väliin. Varusmiespalvelus on häirinnyt Imatran Moottorikerhon kuljettajan kautta koko lailla eikä hän ollut päässyt ”intin” ja sairastelun takia kertaakaan ajoharjoittelemaan Karkkilassa toukokuun lopulla ajetun SM-avauksen ja Siilinjärven osakilpailun välissä. Vähissä ovat Team Motopalvelun edustajan kilometrit myös ennen sunnuntaista osakilpailua, joka ajetaan moottoripyörätalo Motopalvelun kotikaupungissa Orimattilassa.

– Ajoin yhtenä päivänä viime viikonloppuna ja kahtena päivänä sitä edellisenä viikonloppuna. Paljon se ei ole, mutta edes jotain. Minulla on edelleen ajotuntumaa, mutta ajokunto ei riitä kisassa. Suurin mielenkiintoni onkin aika-ajossa, jolloin pystyn syöttämään yhden kierroksen kunnolla ja vertaamaan vauhtiani muihin, MX2-luokan hallitseva Suomen mestari Vesterinen alustaa.

– Tilanne on tuloksen tekemisen kannalta huono, mutta tätä se on tämä kausi. Haluan kuitenkin kisata, vaikka kuntoni tulee loppumaan muutamassa kierroksessa. Kisaaminen on hauskaa ja minulla on koko ajan mielessä tuntuman ja kisatatsin ylläpitäminen ensi vuotta ajatellen. Silloin ajan tosissani ja myös Euroopan mestaruussarjassa. Onhan tämä nyt vähän asennekasvatustakin itselleni ja pitkäjänteistä hommaa, koska tiedän menestysmahdollisuuteni olevan heikot.

Vesterinen muistelee Orimattilassa ajetun aiemmin hienoja kilpailuja. Hiekkasavirata on ollut kilpailuissa hyvässä kunnossa ja möyhitty sopivan pehmeäksi.

– On taas kiva päästä ajamaan Motopalvelun kotikisa. Olen myös mielelläni Motopalvelun käytettävissä kisapäivänä, jos ”velvollisuuksia” tulee.
Taistelutaitojen jakoa brittien kanssa

20 vuotta viime sunnuntaina täyttänyt Vesterinen suorittaa varusmiespalvelustaan Karjalan prikaatin valmiusyksikössä Kouvolan Vekaranjärvellä, mutta maanantaista alkaen hän on ollut Santahaminassa Helsingissä. Harjoittelu on tällä kertaa tapahtunut Ison-Britannian armeijan joukkojen kanssa.

– Olemme treenanneet yhdessä ja myös esitelleet aseitamme sekä varusteitamme toisillemme. He eivät ole metsässä yhtä hyviä kuin me suomalaiset, koska he eivät ole tottuneet toimimaan siellä. Rakennetuilla alueilla he ovat puolestaan parempia kuin me, Vesterinen kuvailee.

MX2-luokan SM-sarjaa johtaa Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen. Vesterinen on yhden osakilpailun pisteillään 14:tenä.

Kilpaileminen käynnistyy Orimattilassa sunnuntaina kello 11:00. MX2-luokan lisäksi Ollosten motocrossradalla ajetaan MX1- ja MX125-luokissa. Kilpailupaikka sijaitsee osoitteessa Kangasvuokontie 14, Orimattila.

Sunnuntain kilpailua voi seurata myös Youtuben kautta: https://youtu.be/HBbGzEaN50c

Suora lähetys alkaa kello 10:45.

Uusin numero