Vesterinen niukasti ulos motocrossin MM-pisteiltä

Matias Vesterinen. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Matias Vesterinen oli lähellä ajaa uransa ensimmäiset pisteet motocrossin MM-sarjassa Latviassa sunnuntaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja rauhoitti kuitenkin vauhtiaan liikaa ja putosi pois pistesijoilta erän lopulla. Vesterinen sai nyt päätökseen kolmen MM-osakilpailun tehoviikkonsa.

Suomen mestaruussarjaa johtava Matias Vesterinen ajoi ensimmäisen MM-osakilpailunsa Latviassa viikko sitten sunnuntaina. Toinen oli vuorossa samalla Kegumsin rata-alueella keskiviikkona ja kolmas niin ikään Kegumsissa nyt sunnuntaina. Vesterinen ajoi sunnuntaina MX2-luokan toisessa erässä MM-pisteille yltävien 20 parhaan kuljettajan joukossa, muttei tiennyt olevansa pisteissä kiinni. Jokaisessa edellisessä viidessä erässään kolmen MM-osakilpailun aikana kaatunut ruokolahtelainen varmisteli nyt liikaa ja pyrki vain ajamaan edes yhden MM-erän pystyssä, minkä takia hänen vauhtinsa laski ratkaisevasti. Vesterinen saapui ruutulipulle sijalla 21.

– Olisin pystynyt ajamaan pisteille suhteellisen helposti, jos olisin tiennyt sijoitukseni. En todellakaan ajatellut olevani pistesijoilla enkä nähnyt mekaanikkoni ratavarikolta näyttämän näyttötaulun tekstiä. Pudotin vauhtiani, etten kaatuisi liian kovan yrityksen takia. Lisäksi, kun kärki tuli minusta kierroksella ohi, en ollut tarkkana. En halunnut pilata heidän kisaansa, mutta siinä samassa tilanteessa minut ohitti kaksi kärkiajajaa ja kaksi muuta kuskia, italialaista MGR-tiimiä edustava Vesterinen kuvaili.

Vesterinen siis kaatui kaikissa viidessä ensimmäisessä MM-erässään, joista kahdessa erittäin rajusti keskiviikkona kolhaisten päänsä sekä loukaten nilkkansa. Nyt sunnuntainakin ensimmäisen erän varsinainen taisto kalahti karille kaatumisessa hypyn aikana, kun hän osui ilmassa yhteen kanssakilpailijan kanssa. Vesterinen selvisi onnekseen rytäkästä mustalla silmällä, ja ajoi maaliin 24:tena.

– Oli tavallaan hyvä, etten saanut pisteitä noin huonolla ajolla. Mutta kyllä minua silti harmitti välittömästi erän jälkeen, etten nähnyt näyttötaulua ja taistellut niistä pisteistä.

– Pitäisi tietenkin aina antaa kaikkensa alusta loppuun, mutta nämä kaatumiset vaikuttivat henkisesti. Nyt olen kuitenkin saanut ensimmäiset MM:t ajettua, ja tarkoitukseni on myös jatkaa MM-sarjassa. Koronavirustilanne ja sen vaikutukset ovat jälleen aika avoimet, joten pitää seurata, miten tilanne ja MM-kalenteri kehittyvät.

MX2-luokan sunnuntaisen, kauden viidennen MM-osakilpailun voitti belgialainen Jago Geerts. Toinen oli ranskalainen Tom Vialle, joka johtaa MM-sarjaa. Kolmanneksi korkeimmat pisteet keräsi hollantilainen Roan Van De Moosdijk.

MX2-luokan toinen suomalaiskuljettaja, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto avasi MM-kauden pistetilinsä ensimmäisen erän 19:llä sijallaan. Haavisto keskeytti toisen erän, ja oli päivän yhteistuloksissa 24. Hän on MM-sarjassa 36:tena.

MXGP-luokan voitti MM-sarjan kärkimies, hollantilainen Jeffrey Herlings.

Vesterisen kilpailukausi jatkuu SM-sarjan neljännen osakilpailun merkeissä Alavudella sunnuntaina 30. elokuuta.

Tulokset
MX2-luokka, 5. MM-osakilpailu, Kegums, Latvia, su 16.8.2020
1. Jago Geerts, BEL, Yamaha, 47 pistettä
2. Tom Vialle, FRA, KTM, 47p.
3. Roan Van De Moosdijk, NED, Kawasaki, 38p.
4. Ben Watson, GBR, Yamaha, 36p.
5. Maxime Renaux, FRA, Yamaha, 33p.
…24. Jere Haavisto, FIN, Yamaha, 2p.
…25. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 0p.

Tulokset.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero