Vesa Kallio: ”kakkoseksi ajanut Gradinger parantaa vielä kun saa vähän rauhoitettua ajamista”

Thomas Gradinger #36
Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2019 käynnistyy viikonloppuna tuttuun tapaan Australian Phillip Islandin radalla. Viime kaudella maailmanmestaruuden voittanut Kallio Racing starttaa uuteen kauteen vahvasti, peräti kolmen kuljettajan voimin. Suomalaistallissa kisaa viime kaudelta tuttu Loris Cresson sekä uusina vahvistuksina itävaltalainen Thomas Gradinger sekä espanjalainen Isaac Viñales.

Kauden ensimmäiset vapaat harjoitukset (FP1 ja FP2) ajettiin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Tallipäällikkö Vesa Kallio on tyytyväinen päivän suorituksiin:
”Ihan positiivinen ensimmäinen päivä ja luottavaisin mielin lähdetään huomisiin aika-ajoihin. Thomas Gradinger löysi heti hyvän vauhdin ja oli päivän toiseksi nopein. Thomaksella on vielä mahdollisuus parantaa, kun saa vähän rauhoitettua ajamista. Thomaksen porukka teki hienoa työtä tänään, vielä kun kuskin flunssa helpottaisi niin olisi parempi lähteä huomiseen päivään.”

Nuori Isaac Viñales oli hienosti 11. nopein. ”Isaacilla on vielä töitä edessä, että saadaan häneltä kaikki potentiaali esiin. Nyt täytyy vain keskittyä tarkasti omaan tekemiseen”, Kallio summaa.

Loris Cresson #84
Loris Cressonin FP1 loppui pieneen harmittomaan kaatumiseen. Onneksi vahinkoa ei tullut ja FP2 jälkeen hän oli päivän 16. nopein kuljettaja. ”Varmasti kaatuminen vaikutti vähän myöhäisempään treeniin, eikä Loris saanut aikaa parannettua. Nyt täytyy miettiä, miten saadaan kuskeista kaikki potentiaali irti ja huomisista aika-ajoista hyvä tulos kaikille”, Vesa Kallio pohtii.

Kuljettajien kanssa on testattu pyöriä ja vauhtia jo ennen Australiaa ja tulokset ovat olleet lupaavia. On mielenkiintoista nähdä, miten uudet kuljettajat tottuvat uuteen kalustoon ja tiimiin. Australian Phillip Islandin radalta on mukava aloittaa uusi MM-kausi, sillä rata on monen kuljettajan mieleen nopeutensa vuoksi.

World Supersport- luokan kauden 2019 ensimmäinen kilpailu ajetaan sunnuntaiaamuna kello 04.15 Suomen aikaa.

Lue myös:
Gradinger kakkonen perjantain vapaissa treeneissä

Isaac Vinales

Uusin numero