Varkaus Racing Team toteuttaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Varkaus Racing Team ei ole levännyt laakereillaan, vaikka kulunut kausi 2020 on ollut korona-viruksen tuomien rajoitusten myötä ehkäpä haastavin seuran 30-vuotisella taipaleella. Stadionin infrastruktuuria on kehitetty ja rakennettu edelleen uusien rakennusprojektien myötä.

Mutta Varkaus Racing Team ei ole unohtanut myöskään nuorimpia moottoriurheilusta kiinnostuneita. Seura hankki lasten ja nuorten ajokoulutuskäyttöön kaksi Artic Cat ZR200 moottorikelkkaa ja kolme Yamaha PW50 minicrosspyörää. Laitteiden hankinnan tavoitteena on mahdollistaa matalan kynnyksen mahdollisuus lapsille ja nuorille tutustua moottoriurheiluun turvallisissa olosuhteissa.

– Välineiden hankintaprojekti käynnistyi keväällä 2020. Projektin rahallinen kokonaisarvo on n.14500€, mikä on seuran mittakaavassa iso juttu. Hanke toteutettiin seuran omarahoituksella ja kehittämisyhdistys Mansikka Ry:n myöntämällä EU Leader-rahoituksella, sekä yhteistyökumppaniksi mukaan projektiin lähteneen, kauhajokisen Loukkomotorsin tuella, kommentoi VRT:n puheenjohtaja Appe Mustonen.

– Hankitut moottorikelkat ovat pienimmät juniorikelkat kilpailukäyttössä. Yamaha PW50 pyörät sopivat tämän hetkisen sääntöjen mukaan niin minicrossiin kuin microspeedwayhin. Näillä on erinomaista lähteä kouluttamaan uusia moottoriurheilijoita, Mustonen toteaa.

– Laitteet tulevat tärkeään saumaan, koska rata-alue rakennuksineen ja valaistuksineen saadaan hyvään iskuun vielä tämän syksy aikana. Moottorikelkkaratakin on ihan viimeistä silausta vaille valmis. Tulevana talvena jatketaan junioritoimintaa taas täydellä teholla. Rahallisesti projekti on seuratasolla mittava ja siitä kuuluukin suuri kiitos Mansikka Ry:lle, Loukkomotors Oy:lle ja tietysti kaikille seuran puolesta projektiin osallistuneille. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusien moottoriurheilun talenttien etsintää, toteaa Mustonen lopuksi.

Uusin numero