Uusi prätkämerkki markkinoille? – 2000-kuutioinen naku Englannista


Lounais-Englannissa toimiva prätkädiileri Moto Corsa suunnittelee tuovansa markkinoille 2000-kuutioisen nakupyörän, jota on tarkoitus valmistaa vain pieni erä.

Pyörän merkkinä tulee olemaan Moto Corsa ja mallimerkintä kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi kuutiotilavuuden, se on 2K. Moottori on S&S:n valmistama V2, jonka tarkka iskutilavuus on 1961 kuutiosenttimetriä. Huipputehoksi luvataan maltilliset 100 hevosvoimaa, mutta vääntöä on tarjolla peräti 183 newtonmetriä.

Moto Corsa 2K:n kehitystyöstä on vastannut British Supersport -sarjan pyörien rakentajana tunnettu T3 Racingin Tony Scott. Koska pyörästä haluttiin ajo-ominaisuuksiltaan urheilullinen, on alustana Öhlinsit sekä edessä että takana ja jarruvarustus tulee Beringeriltä. Painon säästämiseksi on käytetty hiilikuitua eri rakenteissa.

Tuotantomääräksi on kaavailtu 20 kappaletta ja Moto Corsa ottaa jo tilauksia vastaan asiakkailta. Hinnaksi ilmoitetaan 40 000 puntaa eli noin 45 000 euroa. Suomessa siihen pitää luonnollisesti lisätä verot päälle.

Uusin numero