Uusi Ducati Streetfighter V4 näkee päivänvalon Pikes Peak -mäkikisassa

Maailman tunnetuin mäkikisa Pikes Peak toimii näyttämönä, kun Ducati ensimmäistä kertaa tuo julkisuuteen tulevan Streetfighter V4 -mallinsa.

-Streetfighter V4 tulee olemaan Ducatin suurimpia tähtiä kun vuoden 2020 uutuudet esitellään. Se on käytännössä katuajoon tarkoitettu Panigale V4, sanoo Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali.

Domenicalin lausunto tarkoittaa käytännössä sitä, että Streetfighter V4 esitellään yleisölle Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä tämän vuoden marraskuussa. Markkinoille uutta naku-Ducatia odotetaan ensi vuoden alkupuolella.

Streetfighter V4:n tekniikka perustuu suoraan Panigale V4 -malliin, eli voimanlähteenä on 1100-kuutioinen V-moottori. Panigale-viritteisenä se tuottaa 214 hevosvoimaa, mutta Streetfighterin teholukema paljastuu todennnäköisesti vasta marraskuun esittelytilaisuudessa. Ducatin mukaan Streetfighter on käytännössä katteista riisuttu sekä leveämmällä ja korkeammalla ohjaustangolla varustettu Panigale V4. Aerodynamiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta erinomaisen suorituskyvyn pystyisi hyödyntämään myös käytännössä.

Maailman tunnetuimpaan mäkikisaan eli Pikes Peakiin Ducati Streetfighter V4:lla osallistuu Carlin Dunne. Noin 20 kilometrin pituinen kilpailu starttaa 2800 metrin korkeudesta ja päättyy Pikes Peak -vuoren huipulle 4300 metrin korkeuteen.

Uusin numero