Tuuli palasi taisteluun Brnossa

Tuuli, Czech Moto2 race 2018
Petronas Sprinta Racingin ajaja Niki Tuuli palasi tyylikkäästi radalle Tsekkien Moto2-osakilpailussa sunnuntaina. Tuuli ylitti Brnossa ajetun kilpailun päätteeksi maaliviivan 21. sijalla.

Tuuli jatkoi aamun lämmittelyjen hyviä otteita myös kilpailussa. Mies ampaisi ensimmäisellä kierroksella sijalta 28 sijalle 22. Tuulin kehitys kilpailun aikana oli erinomaista, ja mies ajoi lopulta maaliin pienimmällä tähänastisella erolla kärkeen.

Tuuli palasi takaisin kilparadoille loukattuaan sormensa Hollannin MM-osakilpailussa. Mies joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään edellisen Saksan osakilpailun väliin. Tiimipäällikkö Johan Stigefelt oli erittäin tyytyväinen suomalaisen otteisiin ensimmäisenä kilpailuviikonloppuna loukkaantumisen jälkeen.

– Niki teki todella hyvää työtä tänä viikonloppuna palatessaan takaisin radalle loukkaantumisensa jälkeen. Hän ei ole kilpaillut yli kuuteen viikkoon, joten nyt tavoitteena oli vain keskittyä kehittymiseen ja saada kokemusta. Hän teki tämän erittäin hyvin ja itse asiassa tuli maaliin tämän vuoden pienimmällä erollaan kärkeen. Mitä enemmän Niki on pyörän selässä, sitä enemmän hän oppii ja kehittyy. Uskon, että hän on todella pian jo pisteillä, kehui Stigefelt.

Myös Tuuli itse oli tyytyväinen viikonlopun tuloksiin.

– Olen todella iloinen, että pääsin kilpailun maaliin asti. Lämmittelyt sujuivat todella hyvin, ja kilpailussa sain hyvän lähdön ja pystyin ohittelemaan. Edessäni oli todella hyvä ryhmä mutta tein tyhmän virheen, mikä maksoi pari sekuntia. Yritin liikaa saada heitä taas kiinni ja se sotki rytmini. Minun pitää oppia ajamaan paljon tasaisemmin ja pysyä rauhallisena. Olen tyytyväinen siihen, että ajoin maaliin tähänastisen Moto2-urani pienimmällä erolla kärkeen. On hyvä päättää viikonloppu ilman ulosajoja ja tasaisesti parantaa aikoja, totesi Tuuli.

– En ole niinkään tyytyväinen 21. sijaan; sijoitus ei ole niin hyvä, vaikka ero kärkeen oli pienempi. Nyt jatkamme töitä ja ensi viikolla tulos on varmasti parempi.

MotoGP-sarja jatkuu jo viikon päästä Itävallassa Red Bull Ringin radalla 10.-12. elokuuta.

Teksti: Petronas Sprinta Racing

Uusin numero