Tuuli lopultakin 100% kunnossa viime kauden onnettomuuden jälkeen

(kuva: Ajo Motorsport)

MotoE -luokan MM-sarjassa Ajo MotoE -tiimissä kilpaileva Niki Tuuli on käyttänyt kilpailutauon tehokkaasti hyväkseen ja kuntouttanut itsensä 100% kuntoon viimesyksyisen loukkaantumisen jäljiltä. Tässä Nikin viimeisimmät kuulumiset miehen itsensä kertomana.

Moi!

Nyt sitä ollaan jo toukokuun puolella eikä olla kisan kisaa ajettu. Jatkostakaan ole vielä mitään tietoa. Täytyy vain toivoa, että kisakausi jossain vaiheessa alkaa. Odottavaiset on fiilikset ja halut kovat päästä kisoihin taistelemaan.

Vaikka kisaamaan ei olla päästy, niin ei sitä pelkästään ole lorvailtu. Kova kuntoutus on ollut päällä jo syyskuusta lähtien. Reiden leikkauksessa Italiassa oli käynyt pieni virhe ja reisihän ei sitten lähtenytkään luutumaan kunnolla. Jalkaa operoitiin uudestaan Suomessa helmikuussa. Jalasta poistettu ruuvi mahdollisti luiden painumisen paremmin yhteen. Operaation jälkeen luutumisen piti onnistua paremmin tai näin ainakin toivottiin.

Vain pari viikkoa leikkauksesta oli aika lähteä kohti Espanjaa ja Jereziä, jossa ajettiin kolmen päivän MotoE -testit. Pieni pelko takaraivossa jalan keston suhteen ja pystyssäkin pitäisi pysyä.

Ajaminen lähti kuitenkin mukavasti käyntiin ja jalkakaan ei paljoa perusajamista haitannut, mikä helpotti kummasti. Kuitenkin se viimeinen puristus jäi uupumaan, mikä oli tietysti ihan harkittu teko. Mutta eihän se kuskin mieltä lämmitä, ainahan sitä haluaisi kärjessä olla. Sijoitukset olivat viiden ja yhdeksän välillä koko testien ajan.

Kun testeistä palattiin, niin alkoi armoton treenaaminen, joka on jatkunut tähän päivään asti ja edistystä on tapahtunut hurjasti. Pääasiassa aikaa olen viettänyt pyöräilyn, soudun ja hiihdon parissa peruskuntoa kasvattaen ja punttisalin puolelta on haettu voimaa runkoon.

Nyt kelien lämmettyä on jo päässyt kurvailemaan auringon paisteessa supermotolla ja crossilla Imatran radoilla.

Toukokuun alussa kävin röntgenissä ja tulokset olivat hyvät! Reisiluu on luutunut mallikkaasti. Eero Hyvärisen kommentti jalasta: erittäin hyvin edistynyt, käytännössä luutunut. Sisäpinta vielä kesken, mutta täysin stabiili. Ei muuta, kun kisat käyntiin!!

Itselleni suuri helpotus, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vaikka tilanne on vaikea koko maailmassa, niin minulle se on ollut, kuin lottovoitto jos niin uskaltaa sanoa.

Nyt kovaa treeniä niin ollaan 100% valmiita kun tositoimet taas alkaa! 

Toivon kaikille voimia ja tsemppiä tämän vaikean tilanteen keskellä! Tämä taistelu voitetaan yhdessä!

#Niki66

Uusin numero