Tuuli kolmosruudusta Supersportin Qatarin MM-osakilpailuun


Kallio Racingin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli starttaa eturivistä Supersportin MM-sarjan päätösosakilpailuun. Qatarissa ajetaan iltakilpailu ja Supersport-luokan MM-lähtö on vuorossa lauantaina illalla klo 18.30 Suomen aikaa.

Jo torstain ensimmäisissä harjoituksissa Tuulen vauhti oli hyvää, erityisesti kun otetaan huomioon että Losailin rata Qatarissa on suomalaiselle uusi tuttavuus. Tuuli kertoi lähteneensä ajamaan vain kierroksia ja tutustumaan rataan, joten kuudes sija ja vain 0,4 sekuntia kärjestä oli hyvä startti viikonlopulle.

Torstain kahden harjoitussession jälkeen Tuuli löytyi tulosluettelon riviltä yhdeksän, eli hän selvitti suoraan tiensä kymmenen parhaan joukkoon ja aika-ajojen Superpole kakkoseen. Aika-ajossa hän ajoi hienosti kolmosruutuun. Aika-ajojen jälkeen Tuuli oli tyytyväinen vauhtiin todeten, että kisavauhti on tällä kaudella ollut selvästi parempi kuin aika-ajovauhti. Lisäksi hän kehui rataa hienoksi ja mieleiseksi, joten lauantain kisassa kaiken mennessä kohdalleen suomalainen taistelee kauden toisesta voitosta. Kallio Racingin eteläafrikkalaiskuljettaja Sheridan Morais starttaa kisaan kuudennesta ruudusta.

Supersport, kauden päätösosakilpailu, Losail/Qatar, aika-ajo:
1. Lucas Mahias, Yamaha, Ranska
2. Jules Cluzel +0.546, Honda, Ranska
3. Niki Tuuli, +0.654, Yamaha, Suomi
4. Kenan Sofuoglu, +0.784, Kawasaki, Turkki
5. PJ Jacobsen, +0.788, MV Agusta, USA
6. Sheridan Morais, +0.971, Yamaha, Etelä-Afrikka

Uusin numero