Tuuli avasi MM-pistetilinsä – Red Bull KTM Ajon Oliveira kolmanneksi

Tuuli, Thailand Moto2 race 2018
Niki Tuuli ajoi Thaimaan osakilpailussa 15:nneksi. Tämä oli hänen paras sijoitus Moto2-luokassa ja samalla hän sai uransa ensimmäisen MM-pisteen.

Tuuli aloitti kisaviikonlopun vahvasti ajaen perjantain ensimmäisissä treeneissä seitsemänneksi. Omien sanojensa mukaan hän epäonnistui sen jälkeen seuraavan stepin ottamisessa. Lähtöruutu 28 ei luvannut kisaan kovin hyvää, mutta Tuuli otti vahvan startin ja ohitti ensimmäisillä kierroksilla useita kuljettajia. Hän oli jopa lähestymässä TOP10-sijoitusta, kun virhe jarrutuksessa pakotti ajamaan suoraan ja imatralainen menetti samalla ylimääräistä aikaa. Tallipäällikkö Johan Stigefelt oli syystäkin erittäin tyytyväinen Nikin kilpailuun.
– Hän näytti todellisen taistelijaluonteensa eikä luovuttanut. Ei ole mitenkään helppoa tulla rookiena Moto2-sarjaan kesken kauden, joten ensimmäinen MM-piste täältä oli loistava mutta ansaittu suoritus.
Miguel Oliveira ajoi Thaimaan osakilpailussa kolmanneksi. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Aki Ajon tiimin Miquel Oliveira oli pitkään kiinni kilpailun voitossa, kunnes kilpailun puolessa välissä VR46:n Francesco Bagnaia tykitti Oliveirasta ohi.

Luca Marini oli kilpailussa toinen ja Oliveira ajoi lopulta kolmanneksi. Neljäs oli Ajo Motorsportin Brad Binder.

Bagnaian johto MM-sarjassa toisena olevaan Oliveiraan kasvoi nyt 28 pisteeseen, kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

Teksti: Moottoriurheilu.tv