Tulossa Shoei NXR2 – Parempi kuin osiensa summa

NXR -mallinimi säilyy, mutta lisämerkintä ”2” kertoo, että kyseessä on Shoein perusteellisesti uusittu versio suosikkikypärästä.

Vuonna 2013 esitelty Shoei NXR on sporttinen kypärä, joka on ottanut vankan jalansijan niin ratakuskien kuin katukuskienkin keskuudessa. Shoei vakuuttaa korkealaatuisen sporttikypärän syntyvän laadukkaiden materiaalien tuoman luotettavuuden ja turvallisuuden ohella hyvästä istuvuudesta, tehokkaasta ilmanvaihdosta ja toimivasta aerodynamiikasta, jotka yhdessä saavat aikaan maksimaalisen käyttömukavuuden. Näitä kaikkia ominaisuuksia Shoei on lähtenyt parantamaan NXR:n kakkosversiota suunnitellessaan.

Marc Marquez on yksi tunnetuimpia Shoei-kypärän käyttäjiä.

Multikomposiittikuori yhdessä eri tiheyksisten EPS-sisäelementtien kanssa tarjoaa Shoein mukaan kypärän käyttäjälle optimaalisen suojan iskuja vastaan. Ulkokuoria on peräti neljää eri kokoa (XXS-S / M / L /XL-XXL), jolloin ulkokuoresta on voitu rakentaa kompaktin kokoinen ja pehmusteiden määrä on mahdollisimman vakio kypärän koosta riippumatta. Optimoidun kuorikoon seurauksena kypärän paino on saatu alhaiseksi, mikä vähentää kaulan alueen lihasten rasitusta, olipa kyseessä sitten rata-ajo tai pitkät touring-retket.

Ilmanvaihdosta huolehtivat kuusi ilmastointiaukkoa ja neljä poistokanavaa yhdessä kypärän sisälle rakennettujen tuuletuskanavien kanssa. Tehokas tuuletus sekä laskee kypärän sisälämpötilaa että tehostaa kosteuden poistumista kypärästä. Lisäksi ilmanvaihdon tehtävä on taata kypärän käyttäjälle riittävä raittiin ilman saanti. Ilmanvaihtoaukkojen muotoilua on parannettu ja osa kanavista on entistä suurempia. Uudelleen muotoiltujen liukusäätimien ansiosta ilmanvaihtokanavien avaaminen ja sulkeminen onnistuu myös paksuilla ajokäsineillä.

Jatkokehitelty CQR-F2 -visiiri tarjoaa valmistajan mukaan häiriöttömän ja luonnollisen näkymän. Visiirin ala- ja yläreunassa olevien vahvikkeiden sekä keskeisesti asennetun huulloksen ansiosta visiirin avaaminen ja sulkeminen sujuu kevyesti ja visiirin vääntymättä. Visiirin irrotus ja asennus hoituu nopeasti ilman työkaluja. Vakiovarustukseen kuuluu huurtumista estävä Pinlock-visiiri.

Päälaen, poskien ja leukahihnan pehmusteet ovat helposti irrotettavissa ja pestävissä. Poskitoppausten alaosiin on lisätty materiaalia, mikä vähentää kuljettajan korviin tulevaa melua. E.Q.R.S. -turvamekanismin ansiosta kypärä on helppo riisua onnettomuustilanteessa. NXR2-kypärän leukahihnassa on DD-lukitus ja kypärä on suunniteltu niin, että rakenne mahdollistaa kypäräpuhelinjärjestelmien asennuksen.

Shoei NXR2 on saatavilla syyskuusta 2021 alkaen.

Hinnat:

musta ja valkoinen: 479 €

candy-värit: 499 €

grafiikka-vaihtoehdot: 599 €

Alla muutamia NXR2:n lukuisista värivaihtoehdoista.

Uusin numero