Triumphin yllätys: uusi Street Triple RS

Triumph on julkaissut teaser-videon uudesta 765-kuutioisen nakumalliston huippuversio RS:stä. Brittivalmistaja esittelee virallisesti uutuuden 7. lokakuuta.

Triumph kasvatti Street Triple -mallistonsa moottorin 765-kuutioiseksi kaudelle 2017. Samalla mallistoon tuli kolme eritehoista versiota: 113-hevosvoimainen Street Triple S, 118-hevosvoimainen Street Triple R ja huipulle 123-hevosvoimainen RS. Nyt valmistaja ilmoittaa päivittävänsä huippuversio RS:n kaudeksi 2020. 

Triumph on toimittanut tämän kauden alusta alkaen moottorit MotoGP-sarjan Moto2-luokkaan. Moottori perustuu Street Triple RS:n voimanlähteeseen, mutta sitä on muokattu tehokkaammaksi. Kuukausi sitten Triumph esitteli Silverstonen MotoGP-kisan yhteydessä rajoitettuna eränä valmistettavan Daytona Moto2 765 Limited Editionin, jonka kerrottiin olevan viimeinen versio, joka rakennetaan vuonna 2006 esitellyn 675 Daytonan pohjalle. Ei tarvita suuria ennustajanlahjoja, kun arvataan että uudessa Street Triple RS:ssä hyödynnetään Moto2-moottorin kehitystyön tuloksia.

Daytona Moto2 765 Limited Editionin huipputehoksi ilmoitetaan 130 hevosvoimaa ja vääntölukemaksi tasan 80 newtonmetriä. Nähdäänkö uudessa Street Triplessä samat titaaniset imuventtiilit, vahvemmat männät, nokkien uudet profiilit, uudet imusuppilot ja kiertokanget ja korotettu kierrosluku, se jää nähtäväksi.

Uuden Street Triple RS:n virallinen esittely on siis 7. lokakuuta ja Bike koeajaa uutuuden jo lokakuun 9. päivänä Cartagenan radalla Espanjassa.

Linkki Triumphin teaser-videoon:

Uusin numero