Triumph Speed Triple 1200 RS:n speksit julkisuuteen liian aikaisin? 180 hv uutuudesta kaikkien aikojen tehokkain Triumph

Asphalt & Rubber on julkaissut kuvan, jossa esiintyy ensi viikolla esiteltävä Triumph Speed Triple 1200 RS. Kuvan yhteyteen on kirjattu uutuuden teho- ja vääntölukemat aivan kuin kyse olisi jo painetusta esitteestä.

Tällaisiin ”vuotojuttuihin” on aina syytä suhtautua varauksella, ja tässäkin tapauksessa todenperäisyys selviää lopullisesti vasta 26. tammikuuta, jolloin Triumph julkistaa täysin uuden Speed Triple 1200 RS:n teknisine tietoineen.

Joka tapauksessa Asphalt & Rubberin julkaisema kuva sisältää mielenkiintoisia lukuja. Pyörän tehoksi kuvassa kerrotaan 180 hv / 10 750 r/min. Edeltävän 1050-kuutioisen Speed Triplen 150 hevosvoiman teho on siis saatu nostettua 30 hevosvoimalla niin, että maksimitehon kierrosluku on vain 250 kierrosta korkeammalla. Maksimiväännöksi väitetään 125 Nm / 9000 r/min. Edeltävän mallin 117 newtonmetriin on nousua maltillisesti, mutta maksimiväännön kierrosluku on nyt lähes 2000 kierrosta korkeammalla. Iskutilavuudeksi kerrotaan jo aiemmin ennakoitu 1160 kuutiota. Muina tietoina kuvassa näkyy, että istuinkorkeutta on 830 millimetriä ja värivaihtoehtoina musta sekä mattaharmaa.

Kuvassa näkyy myös, että pakoputkisto kulkee nyt alakautta ja sen ansiosta takarunko on voitu tehdä alumiinirakenteiseksi painonsäästösyistä. Ajovaloina on Street Triple -tyyppiset tupla-ajovalot, jotka ”roikkuvat” melko alhaalla.

Jäämme odottelemaan ensi viikkoa, jolloin nähdään ovatko nämä yhteneväiset tehtaan antamiin tietoihin. Joka tapauksessa on selvää, että kyseessä tulee olemaan kaikkien aikojen tehokkain Triumph-moottoripyörä, joka ylittää Rocket 3:n 167 hevosvoiman tehon.

Lue myös:

Uusin numero