Teemu Kangas avasi ratakautensa loukkaantumisen jäljiltä Alastarolla

Teemu Kangas uskoo vauhdin olevan kohdallaan Circuit Racingin avauskilpailuun mennessä. Kuva: Track Punk Racing.

Vuoden 2020 ratakausi avattiin perinteisesti Alastarolla lonkeronharmaassa ja kylmässä kelissä viime viikolla. Heinäkuussa loukkaantuneella, MP Stars -hankkeen circuit racing -kuljettajalla Teemu Kankaalla ei ollut omien sanojensa mukaan vauhtia, mutta kivaa sitäkin enemmän.

– Ensimmäisinä päivinä harvemmin nyt muutenkaan ennätyksiä rikotaan ja tällä kertaa oli lisäksi haettava luottoa uudelleen rakennettuun pyörään, leikattuun nilkkaan ja häädettävänä vielä melkoinen peikko olkapäältä kummittelemasta viime kesän kaatumisen ja sairaalareissun jäljiltä. Viimeisin esti tehokkaasti nopeiden mutkien ajamisen vähänkään kovempaa, Kangas kertoo.

– Kuutisen sekuntia olen perässä viime vuoden vauhdeista, mutta ne varmaan saadaan silti kurottua takaisin ennen kuin kisakausi alkaa. Hätäkös tässä.

Kankaan Aprilia lauloi kauniisti perjantaisen kuivan treenipäivän ja melkein koko päivän lauantainakin, mutta alkuillasta ilmeni pientä koneen pätkimistä, kun hän oli ajanut useamman jakson sateessa. Pyörän elektroniikkaosastolle oli mennyt katteiden välistä aika reippaasti vettä ja se todennäköisesti aiheutti pulman.

– Vesieristyshommia siis luvassa. Kukapa olisi uskonut, että paranneltavaakin vielä löytyy viimeisen päälle rakennetusta jokkispyörästä?

– Erinomainen fiilis jäi näistä kahdesta päivästä. Innolla odotan seuraavia treenipäiviä ja horisontissa siintävää Kemoran aloituskisaa (26.-28. kesäkuuta).

Teksti: MP Stars -tiedotus / Marko Vihriä

Uusin numero