Tasaisesti Dakarin aloittanut De Soultrait johtopaikalle

Xavier De Soultrait ei ole hätyytellyt etappien kärkisijoja Dakarissa, mutta tasaisesti suoriutunut ranskalainen johtaa kilpailua neljän ajopäivän jälkeen. Kuva: A.S.O./A.Vincent/DPPI.

Dakarin neljäntenä päivänä nähtiin kilpailun toistaiseksi neljäs kuljettaja johtopaikalla, kun tasaisesti suoriutunut Xavier De Soultrait nousi kärkipaikalle sijoituttuaan päivätuloksissa viidenneksi. Päivän nopein oli Joan Barreda Bort.

Dakarin neljäntenä päivänä vuorossa oli kilpailun pisin kokonaismatka. Wadi Ad-Dawasirsta Riadiin matkaa kertyi yhteensä 856 kilometriä, joista erikoiskoetta 337 kilometriä.

Päivä toisti aiempaa kaavaa: edellispäivän voittaja joutui kärsimään. Toby Pricen sijoitus oli vasta 22. Myös ennen neljättä päivää johtanut Skyler Howes jäi kauas kärjestä ja oli päivän 20. nopein.

Päivän voittaja oli konkari Joan Barreda Bort. Toiseksi nopeimman ajan kellotti Ross Branch, mutta tämä putosi aikasakon vuoksi neljänneksi. Branchin rangaistuksen myötä päivän kakkoseksi nousi Dakarin tulokas Daniel Sanders ja kolmanneksi Luciano Benavides. Päivän viidenneksi nopein oli Xavier De Soultrait, joka nousi vakailla suorituksillaan kokonaiskilpailun kärkeen.

– Päivä oli hyvä. Pyrin keskittymään edellispäivää paremmin ja muistutin koko ajan itselleni, kuinka tärkeää on pysyä tiekirjalla. Kaaduin kerran dyyneillä, mutta onneksi pääsin jatkamaan nopeasti – muuten sujui oikein hyvin. Nopeimmat kaverit ovat todella nopeita, mutta päivävoittoihin yltävät kuljettajat menettävät seuraavana päivänä paljon aikaa. Veikkaankin, että kilpailun tulee voittamaan kuljettaja, joka onnistuu ajamaan joka päivä säännöllisesti sijoille 5-6, pohti Sanders päivän jälkeen.

Dakar-rallin tilanne 4 ajopäivän jälkeen:
1. Xavier De Soultrait (Husqvarna) 15h00.25             
2. Joan Barreda Bort (Honda) +0h00.15
3. Ross Branch (Yamaha) +0h05.24 (1 min aikasakko)
4. Kevin Benavides (Honda) +0h05.25 (2 min aikasakko)
5. Skyler Howes (KTM) +0h05.26 (1 min aikasakko)
6. Luciano Benavides (Husqvarna) +0h05.31 (1 min aikasakko)      
7. Sam Sunderland (KTM) +0h07.13
8. Toby Price +0h07.47     
9. Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda) +0h08.06     
10. Pablo Quinitanilla (Husqvarna) +0h09.56  

Dakar-rallin viidennen päivän reitti vie Riadista Al Qaisumahiin. Kokonaismatkaa päivälle kertyy 661 kilometriä.

Uusin numero