Tanskanen podiumille Superstock 600 -luokan avausviikonloppuna

Molemmat Superstock 600 -luokan kilpailulähdöt olivat erittäin tasaisia. Tässä johtava Niko Tanskanen (93) oli maalissa lopulta kolmas. Kuva: Harjukuvat.

Circuit Racingin avausviikonlopun molemmat kilpailulähdöt olivat Superstock 600 -luokan osalta äärimmäisen jännittäviä. HRP Suzukin Niko Tanskanen onnistui nousemaan toisessa kilpailussa palkintokorokkeelle.

Circuit Racingin SM-sarja käynnistyi noin kuukauden alkuperäisestä kilpailukalenterista myöhässä Motoparkin radalla viime viikonloppuna ajetun kilpailun myötä. HRP Suzukin kuljettajakaksikko Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen kilpailee erittäin tasaiseksi osoittautuneessa Superstock 600 -luokassa.

Viikonloppu oli tasainen jo aika-ajosta alkaen – kuusi nopeinta kuljettajaa mahtui puolen sekunnin sisään. Tanskasen lähtöruutu oli 5. ja Putkosen 12. Ensimmäisessä kilpailussa molemmat paransivat sijoitustaan yhdellä pykälällä.
Toisen kilpailun alussa Tanskanen nousi kärkeen, mutta putosi ensimmäisellä kierroksella neljänneksi. Viimeisen kierroksen alussa Tanskanen nousi kolmanneksi, mikä oli hänen sijoituksensa myös ruutulipulla.

– Mietin kyllä, yrittäisinkö vielä ohitusta kakkospaikalle, mutta totesin, että lienee parempi tuoda pyörä pystyssä maaliin kolmannella sijalla. Viikonloppu oli kyllä erittäin tasainen! Jos kausi jatkuu näin, tulee siitä varmasti todella tiukka, Tanskanen pohti.
Koko viikonlopun ajoaan hyvin parantanut Akseli Putkonen ajoi toisessa kilpailussa maaliin seitsemännellä sijalla.

– Kausi näyttää todella jännittävältä. Kamppailu kärjessä oli tiukkaa, ja sijoitukset menivät kilpailulähdöissä aika tavalla ristiinkin. Niko avasi hyvin ja myös Aksu paransi erinomaisesti. Hän ajoi viikonloppuna ensimmäiset kierroksensa uusilla Michelinin renkailla ja uskon, että kun kilometrejä saa vain alle, myös Aksu on viime kauden tapaan taistelemassa kilpailujen kärjessä, pohti tiimipäällikkö Joni Hannula

Seuraavan kerran HRP Suzukin nälkäinen kuljettajakaksikko kamppailee SM-pisteistä 2.-4. heinäkuuta Kymiringin radalla, jonne Superstock 600 -luokkaa kirittämään saapuu myös Eemeli Lahti.