Tanskanen jälleen podiumille Pärnussa

Niko Tanskanen johti suurimman osan Pärnussa lauantaina erittäin vaikeissa olosuhteissa ajetusta Superstock 600 -luokan kilpailusta. Maalissa nuorukaisen sijoitus oli kolmas. 
Kuva: Hinni Harju.

Niko Tanskanen nousi toistamiseen Superstock 600 -luokan podiumille Road Racing SM -sarjan Pärnun osakilpailussa lauantaina. Sunnuntaina menoa haittasivat tekniset ongelmat.

Road Racing SM -sarjan kolmas kilpailuviikonloppu järjestettiin Virossa, Pärnun liepeillä sijaitsevalla Auto24ring-radalla. Niko Tanskasen viikonloppuun mahtui raju kaato, hienon kilpailun päätteeksi saavutettu kolmas sija ja teknisiä ongelmia.

Lauantain aika-ajossa Tanskanen kaatui rajusti ajettuaan radalle vuotaneeseen öljyyn, mutta oli sitä ennen onnistunut kellottamaan viidenteen lähtöruutuun oikeuttavan ajan.
– Kaato oli todella pienestä kiinni. Jos linja olisi ollut viisi senttiä sivussa, mitään ei olisi tapahtunut. Öljyyn osuttuaan Niko sai pidettyä pyörän pystyssä niin kauan kuin rataa riitti, mutta nurmikolla se heitti kunnon voltit ja vaurioitui pahasti. Onneksi saimme sen korjattua ennen kilpailua, kertoo Sterkman Motorsport by HRP:n tiimipäällikkö Joni Hannula.

Lauantain kilpailun aikana vettä saatiin runsaasti ja keli oli erittäin vaikea. Tanskanen otti toisesta rivistä erinomaisen lähdön ja ampaisi heti startista kärkeen. Johdettuaan yli puolet kilpailusta Tanskanen joutui kuitenkin Felix Nässin ja Kimi Patovan ohittamaksi. Yrittäessään pysyä kaksikon perässä Tanskanen oli jälleen erittäin lähellä kaatoa.
– Tässä kohtaa Niko teki fiksusti, rauhoitti tahtia ja ajoi maaliin kolmannella sijalla. Taakse matkaa oli kuitenkin 30 sekuntia, joten tarpeettomien riskien välttäminen todella vaikeassa kelissä oli hyvä ratkaisu, Hannula kiittelee.

Sunnuntain kilpailussa Tanskasen ajoa vaikeutti pyörän sähkövika. Tankokatkaisin oli ilmeisesti vaurioitunut lauantain kaadossa ja pyörän varikkorajoitin kytkeytyi kallistuksessa, mikä vaikeutti ajamista merkittävästi. Sunnuntaina tuloksena oli ongelmista huolimatta seitsemäs sija.
– Epäilemme, että ongelman aiheutti vaurioituneeseen katkaisimeen päässyt vesi. Sunnuntaina ei jostain syystä ajettu warm upia, joten emme huomanneet vikaa ennen kilpailua. Onneksi Niko kuitenkin oivalsi, että nappia pohjassa pitämällä pyörä toimi normaalisti, Hannula toteaa.  

Lopuksi Hannula toteaa, että Pärnun osakilpailussa järjestelyt eivät olleet sillä tasolla, jota Road Racing SM -sarjalta on totuttu odottamaan.
– Järjestelyt eivät tuntuneet toimivan lainkaan, kaikki tehtiin hieman kuin vasemmalla kädellä. Aikataulut viivästyivät jatkuvasti ja rata oli huonossa kunnossa. Liekö ongelma ollut paikallisten kuljettajien vähäisen määrän aiheuttama motivaation puute, Hannula pohtii.

Road Racing SM -sarjan seuraava osakilpailu järjestetään Alastaron moottoriradalla 27.-28. heinäkuuta. Niko Tanskanen osallistuu Superstock 600 -luokkaan Sterkman Motorsport by HRP:n Suzuki GSX-R 600:lla.

Uusin numero