Suzuki palaa taas kilparadoille MM-tasolla

Suzuki ilmoitti vetäytyvänsä kilpailutoiminnasta MotoGP:stä ja Endurancen MM-sarjasta tämän vuoden lopussa. Ennen kuin vuosi on ehtinyt loppua, ilmoitettiin jo Endurance-tiimin jatkavan kilpailutoimintaa tutuissa väreissä.

Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul on ilmoittanut kilpailevansa kaudella 2023 Endurancen MM-sarjassa tutuissa puna-sinisissä väreissä. Tiimi osallistuu Suzuki GSX-R1000R:llä neljän osakilpailun sarjaan, jonka Suzuki voitti 2021 ja sijoittui kauden 2022 viimeisen osakilpailun ongelmien takia sarjassa tänä vuonna toiseksi. Ensi vuoden tavoitteena on uusia kauden 2021 EWC-mestaruus. Toisena tavoitteena tiimillä on ensi kaudella voittaa Le Mansin 24 tunnin kisa kolmatta kertaa peräkkäin.

Tiimissä kilpailevat kuljettajat nimetään myöhemmin, mutta nyt jo on varmaa että Suzuki tullaan näkemään radalla tutulla numerolla #12 ja väritys on Yoshimura-Suzuki -tiimin tuttu puna-sininen väriyhdistelmä. Tiimipäällikkö Damien Saulnierin mukaan Suzukin vetäytymisestä huolimatta tiimi saa edelleen merkittävää tukea Suzukilta jatkaessaan kilpailutoimintaa korkeimmalla tasolla. 

Kauden 2023 avaa Le Mansin 24 tunnin kilpailu 13.-16. huhtikuuta.

Uusin numero