Supersportin MM-sarja käyntiin vapailla harjoituksilla: Tuuli ykkönen, Soomer 9. ja Takala 13.

Supersportin MM-sarjassa kilpailevan Kallio Racingin väreissä ajavat Hannes Soomer ja Vertti Takala, ja MV Agustaa ohjastaa Niki Tuuli. Kaikki kolme aloittivat Aragonin perjantain vapaat harjoitukset hyvillä suorituksilla.

FP1 P.1 ja FP2 P.1. Niki Tuulen antoi kylmää kyytiä kilpakumppaneille perjantain vapaissa harjoituksissa ajamalla molempien harjoitussessioiden nopeimman kierrosajan. Ensimmäisissä harjoituksissa Tuulen ero kakkoseksi ajaneeseen eteläafrikkalaiseen Steven Odendaaliin (Yamaha) oli vain 0,073 sekuntia. Siitä huolimatta Tuuli kiersi Aragonin radan myös toiseksi nopeimmalla kierrroksellaan nopeammin kuin Odendaalilla oli paras kierrosaika. Seuraavina ensimmäisen session tuloksissa ovat Philipp Oettl (Kawasaki), Jules Cluzel (Yamaha) ja Federico Caricasulo (Yamaha). Kallio Racingin kuljettajista virolainen Hannes Soomer oli nopeampi ajamalla yhdeksänneksi 1,1 sekunnin erolla kärkeen. Vertti Takalan aloitus MM-sarjassa oli lupaava, sillä hän oli 13. ja ero kärkeen 1,9 sekuntia.

Toisessa vapaassa harjoituksessa kärjen kierrosajat eivät parantuneet, mutta Tuulen ero toiseksi ajaneeseen Odendaaliin kasvoi 0,333 sekuntiin. Soomer oli ensimmäinen harjoituksen tapaan 9. ja Takala löytyy tulosluettelon 16. riviltä, mutta hän kavensi eron kärkeen 1,6 sekuntiin.

Uusin numero