Supersport MM Australia: Tuuli sijalla 11, Kallio Racingin Cortese kolmas

Niki Tuuli
(Kuva: Kel Edge)

Supersportin kauden 2018 avausosakilpailussa Australian Phillip Islandilla Honda-kuljettaja Niki Tuulen avaus oli vaisuhko. Kallio Racingin tulokaskuljettaja Sandro Cortese toi hymyn tiimin jäsenten huulille kolmannella sijallaan. Superbike-luokassa Italian Marco Melandri ajoi voittoon myös sunnuntain kisassa.

Supersportin ensimmäinen startti lopetettiin punalipuilla kaatumisten takia. Uusintalähdössä mentiin jälleen luokan hallitsevan mestarin Lucas Mahiaksen tahtiin. Tuuli nousi parhaimmillaan kymmenenneksi  lyhennetyssä yhdeksän kierroksen kisassa.

Ruutulipulla ensimmäisenä oli Mahias Yamahallaan. Sveitsin Randy Krummenacher jäi vajaat 1,3 sekuntia. Kallio-tiimin Sandro Cortese taisteli kokemuksellaan itsensä kolmanneksi voittaen Federico Caricasulon 39 tuhannesosasekunnilla.

Niki Tuuli liputettiin maaliin sijalla 11, eroa voittajaan oli 16,5 sekuntia. Kallio Racingin Loris Cresson oli 12.

Superbike-luokan hallitsija MM-avauksessa oli Ducati-kuljettaja Marco Melandri, joka tiukassa lopputaistelussa sunnuntaina löi Jonathan Rean 21 tuhannesosasekunnilla. Kolmas oli Xavi Fores.

MM-tilanteessa Melandrilla on 50 pistettä, Tom Sykes on toisena (33 pistettä) ja Rea on kolmantena 19 pistettä kärkeä takana.

Seuraava osakilpailu on Thaimaan Chang International Circuit –radalla 25. maaliskuuta.