Supersport MM Aragon: Kallio Racing voittoon – suomalaiskuskit pisteille

Päivän voittaja, Kallio Racingin saksalaispilotti Sandro Cortese. (kuva: Kenneth Lambrecht)
Kallio Racingin Sandro Cortese saavutti Aragonissa uransa ensimmäisen Supersportin MM-osakilpailuvoiton. Suomalaiskuljettajista Niki Tuuli ajoi sijalle 8 ja Eemeli Lahti otti ensimmäiset MM-pisteensä 13. sijallaan.

Ensimmäistä kertaa urallaan Supersportin MM-osakilpailuun paalupaikalta startannut Cortese sai huonon startin ja putosi heti lähdön jälkeen neljänneksi. Mies kuitenkin sai nostettua itsensä pian toiseksi. Hän kävi pitkään tiukkaa taistoa Italian Federico Caricasulon kanssa sijoilla 2-3 Ranskan Jules Cluzelin ajaessa kärjessä. Seitsemännellä kierroksella Cortese onnistui nousemaan johtoon ja sai nopeasti tehtyä eroa muihin napaten itselleen myös kilpailun nopeimman kierrosajan.

Kun ajamatta oli enää neljä kierrosta, onnistui Caricasulo ohittamaan Cortesen. Seuraavalla kierroksella saksalainen otti Yamahallaan kärkipaikan takaisin ja sai pidettyä sijan ruutulipulle saakka saavuttaen Supersportin debyyttikautensa kolmannessa osakilpailussa uransa ensimmäisen voiton sarjasta. Cortese jätti Caricasulon toiseksi ja Cluzelin kolmanneksi.

– Olen todella, todella iloinen nyt. Jo eilinen oli hieno päivä, kun saavutin Supersport-urani ensimmäisen paalupaikan, iloinen Cortese hehkuttaa.

– Meillä oli hieno viikonloppu heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Teimme kovasti töitä sekä paalupaikan että voiton eteen. Jatkamme samaa rataa kohti seuraavaa viikonloppua, josta tulee varmasti jälleen rankka, mutta odotan seuraavaa kilpailua jo innolla, Cortese päättää.

Niin ikään Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio on luonnollisesti erittäin onnellinen upeasta tuloksesta.

– Oli loisto viikonloppu! Sandro oli todella vahva heti alusta asti, paalupaikka ja kisan voitto on jotain todella upeaa tällä hetkellä. Sandro pystyi kontrolloimaan kisaa, ja kun Caricasulo kävi pyörähtämässä hänen edellään, niin näytti, että Sandrolla oli vielä vähän vauhtia varastossa ja lopussa hän pystyikin kiristämään ja repimään eroa Caricasuloon ja Cluzeliin, Kallio kertaa.

– Asseniin lähdetään nyt hyvillä mielin ja kyllä tämä voitto luo uskoa koko tiimin porukalle. Kaiken lisäksi Sandro on nyt pisteissä toisena! Kiitos kovasta työstä koko tiimille ja kumppaneille, jotka ovat matkassa kaudella 2018! Kallio päättää.

Suomalaiset sijoilla 8 ja 13

Suomalaiskuskeista CIA Landlord Incurance Hondan Niki Tuuli ajoi kahdeksanneksi, vaikka lähtö 13. lähtöruudusta ei mennyt suunnitelmien mukaan.
– Ehkä huonoin lähtö ikinä, mutta sen jälkeen tultiin se mitä kerettiin, tiivisti Tuuli nousujohteisen kilpailunsa.

Toinen suomalaiskuljettaja Eemeli Lahti ajoi ennakkoluulottomasti ja otti teknisistä murheista huolimatta ensimmäiset MM-pisteensä.
– Kytkin hajosi jo kolmannen kierroksen jälkeen ja loppu oli lähinnä selviytymistä, sanoi Sterkman Motorsport by HRP:n Eemeli Lahti.
Lahti oli ainoa Suzuki-kuljettaja radalla. Toimimattoman kytkimen takia hänellä meni monta mutkaa leveäksi ja niin lähdössä tapahtunut nousu 11. sijalle päätyi lopulta sijaan 13 maaliviivalla ja tuloksena oli 3 MM-pistettä.
– Nyt saimme nähdä pystyvämme hyvään tulokseen radalla, jolla emme ole kovin vahvoja, joten odotukset Assenin suhteen ovat korkealla, summasi Lahti Aragónin viikonloppua.

Seuraava World Supersport -sarjan osakilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna Hollannin Assenin radalla.

Teksti: Kallio Racing tiedotus ja Janne Huhtala

Uusin numero