Supermotokausi 2020 käynnistyy Tampereen Kaanaassa 14.6.2020

Supermoton kilpailukausi alkaa jo parin viikon päästä Kaanaassa. Kuva: Aki Laakkonen.

Supermoton S1-luokka avaa kotimaisen SM-kauden 14. kesäkuuta Kaanaa-Centerin vauhdikkaalla radalla.

Supermoton kilpailukausi aloitetaan Kaanaassa 14. kesäkuuta. Kilpailussa ajetaan poikkeuksellisesti vain S1-luokka, jossa aika-ajojen perusteella 10-nopeinta A-finaaliin ja loput B-finaaliin.

Kaanaan rata on useana vuotena sekoittanut sarjan marssijärjestystä poikkeavan rataprofiilin takia. Rata on perinteisesti sopinut jääradan ja flattrackin taitajille vauhdikkaiden soraosuuksien ja karting-ratoja heikomman pidon takia. Sääntömuutoksen myötä myös 19″ renkaiden käyttö on sallittua S1-luokassa, joten nähtäväksi jää millaista kalustoa viivalla nähdään.

Supermoto on saanut tänä vuonna uusia harrastajia, järjestäjä ja lajipäällikkö toivovat kisaan poikkeusoloista huolimatta runsasta osanottoa. Kisaa edeltävänä päivänä rata on varattu koko päiväksi vapaaseen harjoitteluun, joten säädöt ja ajofiiliksen saa varmasti kohdalleen ennen kisaa. Harjoittelupäivä on avoin kaikille harrastajille, ei pelkästään kilpailuun osallistuville.

Supermotokilpailun jälkeen starttaa neljän tunnin mopoendurance, joten nähtävää riittää koko päiväksi.

Kilpailun ilmoittautuminen on auki Moottoriliiton Motti-verkkopalvelussa. Ilmoittautuminen sulkeutuu 5. kesäkuuta, jälki-ilmoittautuneille lisämaksu on 50 €.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kausi jatkuu heinäkuun alkupuolella Konnevedellä ja viimeinen kisa ajetaan syyskuun alussa Imatralla.

Teksti: Tero Kolehmainen/lajipäällikkö

Uusin numero