Superbike Australia: Ducatin juhlaa – kakkosmiehet hyppivät tähtien silmille

Alvaro Bautista, kolmesta kilpailulähdöstä kolme voittoa.

Alvaro Bautista aloitti Superbiken MM-kauden hattutempulla: kolme kisaa, kolme voittoa. Tulosten valossa ei enää voida puhua pelkästään Bautistan, vaan Ducatin ylivoimasta.

Sunnuntain pitkä kisa Phillip Islandin radalla tarjosi sekä jännitystä että dramatiikkaa. Bautista vältti kummankin niistä ajamalla heti lähdöstä kärkeen ja karkuun. Tiimikaveri Michael Ruben Rinaldi otti yhtä varmasti haltuunsa kakkospaikan ja piti sijansa hyvällä turvavälillä – sekä eteen että taakse – maaliin asti.

Pääryhmän kärjessä taistelivat nelospaikasta tiukasti ja katteita kolistellen Kawasaki-kuljettajat Jonathan Rea ja Alex Lowes yhdessä Yamahan Toprak Razgatlioglun kanssa. Yllättävää kyllä, kisaa seuraamalla ei voinut päätellä kumpi on Kawasakin ykköskuski, sillä Lowes ja Rea ohittelivat ahkerasti toisiaan vuoronperään. Toinen, ehkä vielä suurempi yllätys oli se, että vihreitä pyöriä vastaan kamppaillut Razgatlioglu ei ollut nopein Yamaha, vaan se titteli meni selvällä erolla Andrea Locatellille, joka ainoana yritti sinnitellä Bautistan ja Rinaldin Ducatien vauhdissa mukana ajaen kolmossijalla koko kisan.

Kun kuusi kierrosta oli jäljellä, alkoi pääryhmässä tapahtua. Ensin Ducati-kuljettaja Alex Bassani hyökkäsi ryhmän kärkeen, ja pian sen jälkeen Lowes ja Razgatlioglu törmäsivät toisiinsa ja molempien kisa meni pilalle kaatumiseen. Jonathan Rea saattoi näin huokaista helpotuksesta, mutta vain hetkeksi, sillä Rean ja Kawasakin suorituskyky alkoi hiipua loppukierroksilla. Kun kolme kierrosta oli ajamatta, ohitti Philipp Oettl Ducatillaan Rean. Pian myös Iker Lecuona Hondallaan oli kiinni Rean takarenkaassa ja ohitus nähtiin kun ruutulipulle oli matkaa kaksi kierrosta. Maaliin tultiin järjestyksessä Bautista, Rinaldi, Locatelli, Bassani, Oettl, Lecuona ja Rea. Viiden parhaan joukossa oli siis neljä Ducatia.

Tiimien sisäisissä taistoissa Bautista pieksi Rinaldin, mutta Kawasakilla Rean ykköskuskin aseman pelasti lähinnä Lowesin kaatuminen, muuten kisa olisi saattanut kääntyä kumman hyväksi tahansa. Yamahalla Razgatlioglu ei päässyt missään vaiheessa huippuvauhtiin yltäneen Locatellin kyytiin. Viime kauden maailmanmestaruudesta taistellut kova kolmikko Bautista-Razgatlioglu-Rea onkin Australian avausviikonlopun perusteella kasvanut selvästi suuremmaksi joukoksi, joka tosissaan taistelee tämän kauden kärkisijoituksista.

MM-pisteet Australian avausviikonlopun jälkeen:

  1. Alvaro Bautista, Ducati, 62
  2. Andrea Locatelli, Yamaha, 34
  3. Jonathan Rea, Kawasaki, 31
  4. Michael Ruben Rinaldi, Ducati, 31
  5. Axel Bassani, Ducati, 25
  6. Toprak Razgatlioglu, Yamaha, 23

Uusin numero