Suomalaistalli Ajo Motorsportille jälleen kaksoisvoitto Moto2-luokassa – MotoGP-luokan mestaruus ratkeaa kauden päätöskisassa

Miguel Oliveira
(Kuva: Ajo Motorsport)

Tallipäällikkö Aki Ajolla riitti riemua Malesian Sepangissa MotoGP-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Moto2-luokassa, kun tiimin kuljettajat Miguel Oliveira ja Brad Binder ajoivat kaksoisvoittoon. MotoGP-luokan voitti Andrea Dovizioso ja Moto3-luokassa voittoa juhli tuore maailmanmestari Joan Mir.

Paahtavassa 33 asteen helteessä portugalialinen Oliveira varmisti voitollaan Moto2-luokan MM-pronssin. Kolmanneksi ajanut Italian Franco Morbidelli juhli Malesiassa Moto2-luokan maailmanmestaruutta. Pahin uhkaaja Sveitsin Thomas Lüthi ei pystynyt ajamaan, sillä lauantain aika-ajon kaatumisessa häneltä murtui vasen nilkka.

MotoGP-luokassa Italian Ducati-kaksikko Andrea Dovizioso ja Jorge Lorenzo ottivat kaksoisvoiton. Kolmanneksi ajoi ranskalainen Johann Zarco (Yamaha). Mestaruudessa kiinni oleva Marc Marquez oli neljäs.

Voitollaan Dovizioso kavensi eron Marqueziin 21 pisteeseen. Näin kuninkuusluokan mestaruus ratkeaa marraskuun puolivälissä Espanjan Valenciassa.

Andrea Dovizioso, Ducati
(Kuva: motogp.com)

Moto3-luokan voitti espanjalainen Joan Mir, joka oli edellisessä kilpailussa varmistanut maailmanmestaruutensa. Mir nousi Sepangissa jo kymmenennen kerran palkintopallin ykköskorokkeelle.  Toisena ohitti ruutulipun Italian Enea Bastianini ennen espanjalaista Jorge Martinia.

Patrik Pulkkinen oli kisassa sijalla 23 yli minuutin kärjen takana. Ajo Motorsportin kuljettajista Bo Bendsneyder oli kymmenes ja Niccolo Antonellin kisa jäi kesken kaatumisen takia.