SSP-maailmanmestari Carrascolta yllätysloikka Moto3-luokkaan

Vuoden 2018 WorldSSP300-luokan maailmanmestari Ana Carrasco ilmoitti yllättäen siirtyvänsä takaisin Moto3-luokkaan.

Ei ollut kovin kaukana, että espanjalaiskuljettaja Ana Carasco olisi ”pilannut” Kirsi Kainulaisen kunnian olla ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn naismaailmanmestari. Kainulainen voitti mestaruuden yhdessä Pekka Päivärinnan kanssa kaudella 2016, ja vain kahta vuotta myöhemmin nähtiin seuraava naismestari, kun Ana Carrasco vei SSP300-luokan mestaruuden niukasti vain yhden pisteen turvin.

Nyt 24-vuotias Carrasco teki debyyttinsä MM-tasolla Moto3-luokassa kaudella 2013, jolloin hänestä tuli myös ensimmäinen naiskuljettaja, joka on saalistanut MM-pisteitä Moto3-luokassa. Tässä luokassa hän kilpaili kolmen kauden ajan. 

Viimeiset viisi vuotta espanjalainen on kilpaillut WorldSSP300-luokassa, jossa hän voitti maailmanmestaruuden kaudella 2018. Seuraavalla kaudellakin täysosuma oli lähellä, sillä hän ajoi kaksi osakilpailuvoittoa, viisi kertaa podiumille ja sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi. Kaikki viisi kautta Carrasco kilpaili tässä luokassa Kawasakilla. Viiden vuoden ja 50 MM-osakilpailun saldona oli kaikkiaan seitsemän voittoa, 12 podiumia ja kolme paalupaikkaa.

Jokin aika sitten alkoi kiertää huhu, jonka mukaan Carrasco ei jatkaisikaan Kawasakilla eikä edes WorldSSP300-luokassa. Nyt huhu sai vahvistuksen, kun Carrascon kerrottiin tehneen sopimuksen Moto3-luokan MM-sarjassa kilpailevan Boe SKX Teamin kanssa, joka käyttää pyörissään KTM-moottoreita.

Uusin numero