Speedwayssa tiukka SM-kisa – Jesse Mustonen taktikoinnilla hopealle

Speedwayn Suomenmestaruus ratkaistiin Hyvinkäällä ajetussa kilpailussa. Kilpailun kovimpiin suosikkeihin kuului Jesse Mustosen lisäksi Timo Lahti, hallitseva mestari Tero Aarnio, Timi Salonen ja paluun radoille tehnyt Jooa Partanen.

Jesse Mustosen kilpailu alkoi kahdella erävoitolla. Kolmannessa erässä Timi Salonen sai sisältä paremman startin kuin Mustonen ulkoradalta ja aiheutti päivän ensimmäisen pistemenetyksen. Neljännen eränsä Mustonen voitti. 

Viimeisessä alkuerässä vastassa olivat Tero Aarnio ja Timo Lahti. Startissa Lahti ja Aarnio olivat Mustosta nopeampia, mutta ekapäässä Mustonen ajoi sisältä molemmista ohi ja kärkeen. Takakurviin taitettaessa Lahti tuli sisältä Mustosen ohi ja Aarniokin ehti kuitata ennen ruutulippua.

Alkueristä Mustoselle kertyi 12 pistettä ja mies pääsi toisena semifinaaliin jahtaamaan paikkaa finaalissa.

Semifinaalissa Mustonen ajoi jälleen loistavan eka kurvin ja taittoi sisältä kärkeen. Taistelu oli kovaa Mustosen, Aarnion ja Partasen kesken. Mustosen vauhti ja kantti piti ja erävoitolla paikka finaalierään. Aarnio ajoi toiseksi. Sen sijaan vauhdikkaasti ajaneen Partasen kilpailu päättyi kaatumiseen viimeiseen kaarteeseen taitettaessa. 

Finaalissa Mustonen starttasi ulkoradalta. Startista mies ei ihan ehtinyt mutta ensimmäisen pään ajo oli jälleen huima. Varkautelainen taittoi sisälle ja onnistui tulemaan takasuoralle toisena Lahden ja Aarnion väliin. Ohituksia ei enää nähty, joten Mustoselle SM-hopeaa kolmannen kerran putkeen Timo Lahden voittaessa uransa seitsemännen SM-kullan.

– Oli niin musta päivä ennen semiä ja finaalia. En vaan saanut ajoa kulkemaan enkä säätöjä ja miestä kohilleen. Onneksi semi ja finaali jotenkin onnistui. Kakkossija oli tänään kyllä ihan maksimi, Timon vauhtiin ei ollut asiaa, kommentoi Jesse hieman pettyneenä.

– Finaalissa tiesin, että ulkoa en ehdi. Otin startin ja annoin muiden mennä. Käänsin sisälle ja nousin ulostulossa toiseksi. Se onnistui ihan hyvin. Kaikkeni tein, enempää en pystynyt, jatkaa Jesse

Tulokset:

1. Timo Lahti SE 15+3

2. Jesse Mustonen VRT 12+3+2

3. Tero Aarnio KMMK 13+2+1

4. Timi Salonen HyMK 13+0

5. Joni Laukkanen SeMK 9+1

6. Jooa Partanen PMK 12+F

7. Niklas Säyriö KMMK 8

8. Niilo Vuolas HjMK 8

9. Toni Hyyryläinen HjMK 8

10. Markus Lill Viro 6

11. Max Koivula KaMoKe 5

12. Topi Mustonen PirMM 4

13. Jere Lehtonen PMK 3

14. Seppo Pitkämäki SeMK 2

15. Aarni Heikkilä RiMPKK 0

* Teksti ja kuvat Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusin numero