Speedway: Mustonen tyytyväinen kauden avaukseen

Jesse Mustosen speedwaykauden avaus Vetlandassa sujui hyvin. Kuva Must One’s Racing Team.

Jesse Mustosen kilpailukausi käynnistyi kahdella kilpailulla Vetlanda Cupissa. Vetlandan komealla stadionilla ajettiin perjantaina kaksi karsintakilpailua, joista molemmista kaksi parasta selvisi lauantain A-finaaliin.

Jesse ajoi kilpailussa Vetlandan joukkueessa. Perjantain karsinnassa joukkue kasasi 23 pistettä ja sijoittui kolmanneksi. Finaalipaikka jäi neljän pisteen päähän. Kilpailun voittoon ajoi GP:ssäkin ajaneen Kim Nilssonin tähdittämä Rospiggarna.

Jessen kauden avauskilpailu tuotti yhden erävoiton siivittämänä 7 pistettä. – Eka lähtö meni aivan opetteluksi. Kurviin taitettaessa mietin, että mitä tässä pitikään tehdä. Siitä se lähti sujumaan, ihan hyvä kauden aloitus, kommentoi Jesse.

– Tulos ei ollut kovin kaksinen, jäätiin niukasti A-finaalin ulkopuolelle, jatkaa Jesse.

Lauantaina B-finaalissa Jesse ajoi ykköspyörällä, jossa voimaa ja vauhtia tuotti upouusi moottori. Viidestä erästä varkautelainen ajoi pistettä vaille maksimit 14, joukkueen sijoittuessa toiseksi.

-Tänään mies oli ihan eri maailmasta. Ajaminen sujui heti rennommin ja luontevammin, kun oli viisi erää alla. Startteihin en ole ihan tyytyväinen, vaikka ne varmasti näyttikin siltä, että irtoaa viivalta hyvin. Appe hoiti mekaanikon hommat tuttuun tyyliin 110, välillä jopa 111, kommentoi Jesse B-finaalin suoritustaan.

– Kokonaisuutena hyvä kauden avaus. Uusi moottori on todella hyvä, melekonen mansikka. Nyt on saatu pyörät ja mies ajettua sisään, niin tästä on kautta hyvä jatkaa, toteaa Jesse lopuksi.

Tulokset karsintakilpailu:

1. Rospiggarna 49

2. Dackarna 27

3. Vetlanda 23 – Jesse Mustonen 7 (0,3,2,1,1)

4. Indianerna 21

Tulokset B-finaali:

1. Indianerna 48

2. Vetlanda 30 – Jesse Mustonen 14 (3,3,3,2,3)

3. Västerik 25

4. Njudungarna 17

Teksti Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusin numero