SML: Moottoriurheilun helmikuussa vahva kansainvälinen painotus – tällä kaudella Suomessa neljä MM-tason tapahtumaa

Helmikuussa järjestettävät MM-tason toimitsijakoulutustapahtumat luovat vahvaa pohjaa kaikkiaan neljälle tällä kaudella Suomessa järjestettävälle MM-tason kilpailutapahtumalle.

Aika jälleen muutamalla sanalla avata SML:n toimintaa ja kiireisen helmikuun kuulumisia. Viimeiseen neljään viikkoon on mahtunut paljon asiaa ja koko yhteisön liikkeelle saanut MP20-messutapahtuma järjestettiin perinteisesti Helsingin messukeskuksessa kuun vaihteessa. SML:n osasto sijaitsi Kymiring Grand Stand -osastolla ja jäsenistön palvelemisen lisäksi messujen tavoitteena oli tuoda SML:n toimintaa esille myös osana suuria moottoriurheilutapahtumia. Tämän vuoden aikana järjestetään kaikkiaan neljä MM-tason tapahtumaa. MotoGP:n ja MXGP:n lisäksi ohjelmassa ovat myös Snowcross MM Rovaniemellä 4.4. ja Forssassa järjestettävä maaradan MM-finaali kesällä 8. elokuuta. Kansainvälistä ohjelmaa siis riittää.

Messujen jälkeen olivat vuorossa SML:n työvaliokunnan ja hallituksen kokoukset ja on ajankohtaista pohtia, miten voimme tehostaa jäsenistön tiedottamista tärkeistä kokouksista ja niissä käsitellyistä aiheista. Tämä aihe on varmasti esillä kevään aikana, sillä viestintään liittyy erityisesti SML:n ja Republicin tammikuun lopussa aloittama viestinnän suunnitteluhanke. Hankkeen tavoitteena on kevään aikana kartoittaa perusteellisesti SML:n viestinnän vallitseva tilanne ja laatia suunnitelma, jonka määrittelemin linjauksin suunnataan tuleviin vuosiin tehokkaamman ja avoimemman viestinnän tukemana.

Helmikuun ohjelmaa kuvaa myös vahva kansainvälinen vaikute. Kansainvälisen liiton FIM:n komissiot kokoontuivat viime viikonloppuna Sveitsissä ja myös SML:n edustus oli paikalla eri komissioissa huolehtimassa siitä, että myös pohjoisen moottoriurheiluviesti saadaan kuuluviin. Komissioissa tehty arvokas työ mahdollistaa omalta osaltaan kansainvälisten arvokilpailujen saamisen Suomeen.

Kansainvälinen toiminta jatkuu heti helmikuun lopulla, kun Suomi isännöi kaikkiaan kolmea MM-tason toimitsijakoulutusta Vantaalla. 29.2 viikonloppuna koulun penkille istuvat MM -katsastajat, joita kurssille on Suomesta ilmoittautunut yli 10 henkeä. 7.3 viikonloppuna koulutukseen osallistuvat MX – ja Snowcross toimitsijat ja lopuksi 14.3 Circuit Racing MM- toimitsijat. FIM on muutama vuosi sitten muuttanut Road Racingin nimen Circuit Racingiksi ja myös SML on aloittanut vuonna 2020 tämän nimen käyttämisen lajista ja sen materiaaleista.

Racing For Fun -tiedote on tulossa lähiaikoina ja sen osalta kokonaisuuden hiominen on venynyt hieman ilmoitettua pidemmäksi. Työtä kuitenkin tehdään, jotta tiedote saataisiin ensi viikolla julki uuden kerhotiedotteen myötä ja kerhot saisivat kaiken tarvittavan tiedon tapahtumien järjestämiseksi. Myös uusi urheilusäännöstö ja tekniset säännöt tulevat julki lähiaikoina. Kaikki viralliset sääntökokonaisuudet löytyvät siis aina SML:n verkkosivujen sääntöosiosta.

Talven kilpailuja on valitettavasti piinannut huono lumi- ja jäätilanne ja monet kilpailunjärjestäjät ovat joutuneet perumaan kilpailujaan. Tilanne on poikkeuksellinen ja vaatinut kärsivällisyyttä ja ylimääräistä työtä kaikilta kilpailuja suunnitelleilta kerhoilta. SML haluaa kiittää kaikkia järjestäjiä sitkeydestä ja työstä kilpailujen järjestämisen eteen ja toivottavasti tilanne paranee ennen kesää tulevia talvikauden tapahtumia ajatellen.

Uusin numero