Sihvonen uudistuneen motocrossin SM-avauksen ykkönen Karkkilassa

Miro Sihvonen (kuva: Marko Vihriä)

Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvonen käynnisti motocrossin Suomen mestaruuskauden vakuuttavalla esityksellä Karkkilassa sunnuntaina. Sihvonen voitti MX1-luokan molemmat erät sekä tämän kauden uutuuden, kaksi SM-luokkaa yhdistäneen superfinaalin. MX2-luokan avauksen vei Heinolan Moottorikerhon Sampo Rainio.

Ruotsin mestaruussarjassa viime viikonloppuna kahden päivän aikana parhaimmillaan yhteistuloksissa kolmanneksi ajanut Miro Sihvonen osoitti Karkkilassa sunnuntaina Suomen mestaruussarjan avauksessa, että hän on kovassa vireessä. Vantaan Moottorikerhon edustaja voitti pääluokka MX1:n kummatkin kilpaerät. Lisäksi Sihvonen voitti tällä kaudella SM-sarjaan lanseeratun, kilpailupäivät päättävän, MX1- ja MX2-luokkien yhteisen superfinaalin. Siitä lasketaan pisteet myös luokkakohtaisiin SM-sarjoihin.

– Päiväni lähti käyntiin todella tahmeasti. Olin viikolla voipunut Ruotsin kisoista. Lisäksi pyörääni tuli vikaa perjantain treeneissä ja minulla meni pari pitkää päivää huoltotoimissa. Nukuin todella huonosti yöllä ja lisäksi aamun harjoituksiin lähtiessäni pyöräni ei käynnistynyt. Onneksi sain Kim Savasteen toisen pyörän lainaan. Oli aikamoinen kokemus ajaa hänen 250-kuutioisella pyörällään, koska omani on 450-kuutioinen. Saimme oman pyöräni kuntoon itse eriin, Sihvonen kertasi.

– Otin lopulta MX1-luokan kärkipaikat selvästi, mutta vasta superfinaalissa sain kunnon hyökkäysasenteen päälle. Kahden luokan yhteinen superfinaali oli hyvä juttu. Toki siinä oli paljon enemmän kierroksella jääneitä ohitettavaksi kuin MX1:ssä, mutta silti oli hyvä, että starttipuomi oli lähes täynnä ja päivän kaikki parhaat mukana.

MX1-luokan kahdesta erästä toiseksi korkeimmat pisteet otti virolainen Karel Kutsar. Kolmas oli Lohjan Seudun Moottorikerhon Emil Silander.

Sampo Rainio (kuva: Marko Vihriä)

MX2-luokan voittoa juhli Heinolan Moottorikerhon Sampo Rainio. 17-vuotias kuljettaja voitti kummatkin erät, mikä tarkoitti hänelle ensimmäisiä aikuisten luokkien ykköstiloja. Nuorempien luokissa kaiken Suomessa voittanut Rainio ei ollut aiemmin ajanut palkintosijalle aikuisissa. Rainio kilpaili Karkkilassa jo lauantaina voittaen 125-kuutioisten kaksitahtisten pyörien Suomen Cup -avauksen.

– Päiväni oli todella hyvä. Ajoin aika-ajossa selvän pohja-ajan. Erien startit onnistuivat, kun olin ykkönen ja kakkonen. Minun ei tarvinnut paljoa ohitella muita kuin kierroksella jääneitä. Kim Savaste ohitti minut toisen erän alussa, mutta hän keskeytti pian. Sen jälkeen kontrolloin tilannetta, Rainio sanaili.

MX2-luokan kakkospaikan vei Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen. Kolmas oli Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi.

Viime kauden MX1-luokan Suomen mestari, Vantaan Moottorikerhon Kim Savasteen paluu MX2-luokkaan käynnistyi ensimmäisen erän kakkossijalla, mutta hän keskeytti toisen erän. Savaste oli yhteistuloksissa yhdeksäs. MX2-luokan hallitseva Suomen mestari, Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen ei ajanut loukkaantumisen takia.

MX1- ja MX2-luokan yhteisen superfinaalin voitti siis Sihvonen. Toinen oli Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ja kolmas Silander. Paras MX2-luokan kuljettaja oli Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen, joka ajoi superfinaalissa kuudenneksi. Rainio oli kahdeksas.

Saku Mansikkamäki (kuva: Marko Vihriä)

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan Suomen mestaruussarjan ensimmäisen osakilpailun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Vantaan Moottorikerhon Saku Mansikkamäki voitti molemmat erät. Yhteistulosten kakkonen oli kummassakin erässä toiseksi ajanut Turun Moottorikerhon Aaro Menna. Kolmospaikka meni Viroon Romeo Pikandille.

Mikael Palohuhta (kuva: Marko Vihriä)

Alle 20-vuotiaat MXJ-luokkalaiset käynnistivät puolestaan Suomen Cup -kautensa Karkkilassa. Kaarina Motocrossin Mikael Palohuhta otti kummankin erän ja siten myös yhteistulosten voiton. Toinen oli isäntäseura Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie ja kolmas Turun Moottorikerhon Miro Varjonen.

Suomen Cupit ja ATV:n arvosarjat liikkeelle jo lauantaina

Karkkilassa kilpailtiin myös lauantaina.

Naisten Suomen Cup -osakilpailun kärkikolmikon muodostivat Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen, Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi ja Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro.

125-kuutioisten kaksitahtisten pyörien MX125-luokka ajaa tänä vuonna kansallisen MX-liigan sijaan Suomen Cupia. Avausosakilpailun voitti Heinolan Moottorikerhon Sampo Rainio. Toinen oli Keravan Motoristiseuran Tiitus Enjala ja kolmas Turun Moottorikerhon Miro Varjonen.

35-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -avauksen voitti Porin Moottorikerhon Teemu Sundelin. Toiseksi sijoittui Hyvinkään Konekerhon Mika Karma ja kolmanneksi Orimattilan Moottorikerhon Matti Korkeamäki.

45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -kauden käynnisti vahvimmin Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik. Toinen oli Turun Moottorikerhon Jarno Mattila ja kolmas Karkkilan Moottorikerhon Lari Lehtiö.

55-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupin ensimmäisen osakilpailun ykkönen oli Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen. Kakkospaikan vei Salon Moottorikerhon Jouni Moilanen ja kolmas oli Viron Petri Tuukkanen.

Nelipyöräisten ATV-luokan SM-sarjan käynnisti voitokkaasti Botnia Dirt Ridersin Niko Laakso. Toiseksi ajoi Quad Racing Finlandin (QRF) Max Karilainen ja kolmanneksi Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Katariina Sarvikas.

ATV:n veteraanien Suomen Cup -osakilpailun vahvin oli Hyvinkään Moottorikerhon Jani Saarinen. Toiseksi korkeimmat pisteet keräsi QRF:n Jarmo Huhtala ja kolmanneksi QRF:n Kari Mattila.

Tulokset

SML SM-motocross, osakilpailu 1/6, Karkkila su 23.5.2021

Superfinaali (MX1 + MX2)

1. Miro Sihvonen, VMK, Honda

2. Jere Haavisto, TamMC, Kawasaki

3. Emil Silander, LosMK, GasGas

4. Juuso Matikainen, OriMK, Husqvarna

5. Indrek Mägi, Viro, Kawasaki

MX1 (SM 1/6)

1. Miro Sihvonen, VMK, Honda, 50 pistettä

2. Karel Kutsar, Viro, KTM, 44p.

3. Emil Silander, LosMK, GasGas, 36p.

4. Indrek Mägi, Viro, Kawasaki, 36p.

5. Jere Haavisto, TamMC, Kawasaki, 35p.

MX2 (SM 1/6)

1. Sampo Rainio, HeMK, Honda, 50p.

2. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 38p.

3. Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, 38p.

4. Ville Meisola, MieMK, Yamaha, 33p.

5. Mauno Nieminen, OriMK, Husqvarna, 32p.

MXJ (Suomen Cup 1/6)

1. Mikael Palohuhta, KMX, Kawasaki, 50p.

2. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 44p.

3. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 38p.

MXC/A (SM 1/6)

1. Saku Mansikkamäki, VMK, Husqvarna, 50p.

2. Aaro Menna, TMK, KTM, 44p.

3. Romeo Pikand, Viro, KTM, 40p.

Kaikki tulokset

Uusin numero