Seikkailu Amazonilta Andeille – Dax-kopiolla

Oletko koskaan ajatellut lähteä Daxilla Andien rinteitä valloittamaan? Aivan, miksipä ei. Monkey Run Peru on hieman erilainen moottoripyöräseikkailu.

Brittiläinen tapahtumajärjestäjä, The Adventurists, tarjoaa hieman erilaista seikkailua niille, joiden mielestä adventure-moottoripyöräily ei ole välineurheilua. Syyskuussa nimittäin ajetaan Monkey Run Peru.

Matka alkaa Atalayasta, keskeltä Amazonin sademetsää ja päättyy Andien vuoristossa sijaitsevaan Ayachucoon. Reitti kulkee halki Perun syrjäisimpien ja Amazonin sademetsän koskemattomimpien osien. Koska tarkkaa reittiä ei ole laadittu, on kyseessä todellinen seikkailu, jossa saattaa joutua minne hyvänsä.

Oman värinsä matkaan antaa myös ajokalusto. Ensimmäisellä, Algeriasta Marokkoon kulkeneella Monkey Runilla käytössä oli 50-kuutioiset lisenssi-monkeyt, mutta Andien rinteitä noustessa ohenevaan ilmanalaan on valittu 90-kuutiosen lisenssi-daxit. Myös pyörävalinta lisää matkaan seikkailullisuutta.

– Ne ovat hauskoja ajaa, eikä niiden kanssa joudu kovin helposti vakaviin onnettomuuksiin. Matalan huippunopeuden ansiosta niiden satulasta ehtii ihailla maisemia. Ja koska niiden hajoaminen on enemmän kuin todennäköistä, ei niiden kuljettaja voi välttyä päätymästä tekemisiin paikallisten kanssa. Ne ovat täydellisiä tällaiselle seikkailulle, perustelee The Adventuristsin David Ferguson. 

Monkey Run Peru järjestetään 6.-15. syyskuuta, lisätietoja saa tapahtumajärjestäjän verkkosivuilta.

Uusin numero