Sebastian Westbergin Sebmx FEST – Kansainvälinen Freestyle Motocross -tapahtuma Särkisalossa

26-vuotias Sebastian Westberg on Suomen ainoa Freestyle Motocross -ammattilainen, joka kiertää kansainvälisesti tapahtumia. Hänen omasta Sebfmx FEST Freestyle Motocross -tapahtumasta on tullut jo kesän toistuva hitti!

Sebfmx FEST järjestetään lauantaina 13.7.2019 jo kolmatta kertaa ja paikkana on Sebastianin oma Särkisalossa sijaitseva Freestyle Motocross -areena, joka muutetaan päivän ajaksi festarialueeksi. Tapahtuma on suunnattu kaikille, eli vauvasta vaariin. Tila ja henkilökunta on kuitenkin rajallinen Särkisalon väkiluvun tuplautuessa päiväksi, joten tapahtuman pääidea on tarjota maailmanluokan freestyle motocrossia isolla radalla, mutta kuitenkin hallittavan kokoiselle yleisömäärälle! Paikanpäältä ei siis enää lippuja saa, vaan ne on hankittava ennakkoon.

Pääsyliput ovat edellisinä vuosina loppuneet jo hyvissä ajoin! Nyt on myyty jo noin puolet lipuista ja ne ovat menneet ihan ympäri Suomea. Keväällä on avattu www.sebfmx.com verkkokauppa, jossa lippujen lisäksi voi ostaa valittuja Sebfmx -fanituotteita. Ns. livemyyntipaikkoja on vain Särkisalossa, ravintola Nixorissa, jossa myös vietetään tapahtuman viralliset jatkot. 

– Idea Sebfmx FEST -tapahtumasta lähti jo kauan sitten, mutta nyt monta vuotta itse tapahtumia kiertäneenä olen yrittänyt löytää ne yleisöa, kuskeja ja itseäni mielyttävät asiat ja tietysti karsia ennakkoon pois mahdollisimman monta hutia, sanoo Sebastian Westberg.

Vaikka yleisömäärää ei kolmantenakaan vuotena haluta kasvattaa, on tarkoitus aina tarjota niin kävijöille kuin kuskeillekin uutta. Yhteistyökumppanit saavat sosiaalisen median ansiosta laajaa maailmanlaajuista ja paikallista näkyvyyttä.

– Rakensin täksi vuodeksi monta uutta ramppia ja jopa yhden uuden alastulon. Uusi alastulo mahdollistaa ns. tuplalinjan eli ensimmäisestä hypystä laskeuduttua pääsee heti jatkamaan toiseen 21m loikkaan. Kävin testaamassa hypyn ja voin kertoa että se on niin kuskin kuin melkein alla olevan yleisönkin mielestä siisti uutuus.

Päivän aikana kisataan mm. Best Whip ja Best Run -kilpailut freestylessä. Väliaikaohjelmaksi tulee flyboardia keskellä metsää ja miniMX-arvonta. Tapahtuman juontaa Suomen kovin juontaja Alex Way.  

Pyrin irtautumaan perusmoottoritapahtumasta, missä tuopit kolisee ja huudetaan. Tänne kaikki ovat tervetulleita kun vain lipun kerkiävät hankkimaan. Tapahtuma on täysin alkoholiton ja koko perheen vauhdikas päivä missä ääntä saa pitää mutta alkoholia pääsee nauttimaan vasta erillisenä järjestettävillä jatkoilla!

Tapahtumassa suomalaiset kuskit pääsevät tapaamaan muiden maiden huippukuskeja ja ajamaan heidän kanssaan. Tapahtuman instagram- ja facebook-sivuilla julkaistaan kuskeja koko ajan. Näillä näkymin paikalle tulee kuljettajia ainakin Suomesta, Ruotsista, Espanjasta ja Venäjältä. 

– Tämä on sellainen freestyle-scenen kokoontumisajo, jossa kaikki pääsevät pitämään hauskaa ja näyttämään mitä kesän aikana on opittu.

– Ilman tapahtuman yhteistyökumppaneita ja omien sponsoreiden tukea ei tälläinenkään ”pikku”-iso tapahtuma olisi mahdollinen, eli nyt toivotaan vain hyvää kelia ja mukavaa tapahtumaa!”

Uusin numero