San Marinon GP:n sadekisan voittajat: Marquez, Aegerter ja Fenati

San Marinon MotoGP-luokan kärki: Marc Marquez (93), Danilo Petrucci (9) ja Andrea Dovizioso (04)
(Kuva: Repsol Media)

San Marinon Grand Prix ajettiin Italiaan Misanon radalla vaikeissa olosuhteissa. Ennätysmäärä eli 37 ajajaa joutui keskeyttämään mukaan lukien Ajo Motorsportin Miguel Oliveira ja saksalaistiimissä ajava Patrik Pulkkinen.

MotoGP-luokassa mestaruustaisto tiukkeni Marc Marquezin voittaessa. Marc ohitti Danilo Petruccin viimeisellä kierroksella. Kolmas oli Andrea Dovizioso.

MotoGP-luokan MM-kärjessä ovat nyt tasapistein Marquez ja Dovizioso. Vinales on heistä 16 pistettä jäljessä. Kaudella 2017 on jäljellä viisi osakilpailua.

Seuraava MotoGP-osakilpailu ajetaan 24. syyskuuta Espanjan Motorland Aragonissa, jossa Mika Kallio on myös mukana KTM:llä kertalisenssillä. Kallio tavoittelee sopimusta italialaistiimiin britti Bradley Smithin paikalle. Smith paransi asetelmiaan ajamalla Misanossa MotoGP-luokassa kymmenenneksi.

Moto2-luokan voitosta kamppailivat sveitsiläiset Domi Aegerter ja Thomas Lüthi, joista ykköseksi ajoi Aegerter. Kilpailun kolmas oli Malesian Hafizh Syahrin.

Ajo Motorsportin Miguel Oliveira kaatui kolmannelta sijalta. Tiimikaveri Brad Binder kaasutteli viidenneksi. Luokan pistejohdossa oleva Franco Morbidelli joutui keskeyttämään kisansa jo kolmannella kierroksella kaatumisen takia. MM-pisteissä toisena oleva Lüthi on yhdeksän pistettä jäljessä. Oliveira on MM-taulukossa neljäntenä 92 pistettä Morbidellia jäljessä.

Brad Binder, San Marino, Moto2, 2017
(Kuva: Ajo Motorsport)

Moto3-luokassa kaikki maaliin päässeet sijoittuivat pisteille, ja kaikkiaan 16 ajajaa keskeytti. Voittoon ajoi ylivoimaisesti italialainen Romano Fenati. Moto3-luokan ylivoimaisessa pistejohdossa oleva Joan Mir oli toinen. Hondan kolmoisvoiton varmisti Fabio di Giannantonio.

Suomen Patrik Pulkkinen keskeytti kaatuessaan viimeisellä kierroksella. Siihen menivät nuorukaisen uran ensimmäiset GP-pisteet. Hän sai työntöapua maaliin päästäkseen, mutta ajo hylättiin.
Ajo Motorsportin kuljettajista Bo Bendsnayder ohitti ruutulipun kuudentena. Kotiradallaan ajanut Niccolo Antonelli keskeytti kaatuen kisan aikana kahdesti. Moto3-luokan ylivoimaisessa pistejohdossa (246) oleva Joan Mir oli toinen. MM-taulukossa toisena olevan Fenatin saldo on 185 pistettä.