Salmela vahvasti mukana voittotaistelussa kauden päättäneessä Jerezin kilpailussa

#27 Rico Salmela

Keskinkertaisesta lähtöruudusta huolimatta Rico Salmela taisteli ruutulipulle asti voitosta ESBK-sarjan Moto4-luokan kauden päätösviikonloppuna Jerezin radalla.

Epävakaisessa säässä ajettuun Jerezin osakilpailuun Rico Salmela starttasi kahdeksannesta ruudusta. Startissa suomalainen onnistui pitämään paikkansa ja ajoi ensimmäiset kierrokset samalla sijalla, vaikka kisan alussa olikin vaikeuksia saada rytmistä kiinni. Samalla kärki pääsi vähän karkuun.

Kun rytmi löytyi ja ajo alkoi kulkea, sai Salmela vähitellen ajettua kärjen kiinni. Kisan viimeiset kierrokset olivat kovaa taistelua ja vielä viimeisessä mutkassa Salmela onnistui ohittamaan muutaman kuljettajan nousten toiseksi. Ero kärkeenkin oli vain 0,03 sekuntia.

Toisen kisan startti epäonnistui Salmelalta pahasti ja hän tipahti joukon puoliväliin. Tällä kertaa kisa oli niin tiukkaa, että nousu aivan terävimpään kärkeen ei onnistunut. Vääntö oli silti tiukkaa loppuun asti, ja maaliviivan Rico Salmela ylitti kahdeksantena. Sarjan loppupisteissä Salmela sijoittui hienosti viidenneksi huolimatta muutamasta nollakisasta.

– Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistitte kauden ajamisen ja menestyksen. Ensi vuonna uudet kujeet, mutta niistä kerrotaan sitten myöhemmin.

Uusin numero