Saksan IDM-sarjan tulevaisuus on epävarmaa

Ville Valtonen on kilpaillut menestyksekkäästi vuosia Saksan IDM-sarjassa. Kuva Nürburgringiltä viime toukokuussa.
(Kuva: Andreas Weinand Photography)

Monille suomalaisajajille tuttu Saksan kansainvälinen IDM-sarja kamppailee rahapulassa ja sarjan jatkuvuus ensi kaudelle on hyvin epävarmaa.

Ongelmat vuodatettiin julkisuuteen muutama viikko sitten, kun eri pyörämerkkien yhteistyöelin IMV julkaisi dokumentin sarjan lopettamisesta. Sarjan taantumisesta on seurannut rahapula ja tiimit haluavat lisää rahaa kulujensa peittämiseksi.

Sarjan päätösosakilpailussa Hockenheimissa viime syys-lokakuun vaihteessa tiimeille pidetyssä tiedotustilaisuudessa ei tullut mitään ratkaisua.

Suomalaisista IDM:n Superbike-pääluokassa viime kaudella kilpaillut Ville Valtonen seuraa tilannetta.

-IDM tuskin jatkuu, mutta mitään varmaa ei vielä ole. Tilanne selvinnee syksyn aikana
tai viimeistään ennen vuoden vaihdetta. Oma kilvanajoni kyllä jatkuu, mutta missä, se on vielä auki.

Niin IDM:n kuin monen muunkin kansallisen RR-sarjan tilanne on vaikea. Viestintä ja markkinointi ontuvat. Kunnollisiin nettisivuihin ja sosiaalisen median hyödyntämiseen ei ole varoja.

Samaan aikaan MotoGP-sarja jyllää tiedotuksessa monisatamiljoonaisilla vuosittaisilla verkkovierailullaan. Facebookissa MotoGP-sarja tavoittaa yli neljä ja puoli miljardia seuraajaa. Takana olevan infran luomiseen ja ylläpitämiseen tarvitaan paljon rahaa. Kansallisilla ratasarjoilla ei ole riittäviä resursseja, ja ne kärsivät.

Suomalaisajajista Jasmin Sarjos on kertonut suunnittelevansa kilpailemista ensi kaudella Saksan IDM:n Yamaha R6 Dunlop Cup:ssa.

 

Uusin numero