Sadat lapset ja nuoret mittelivät motocrossin MX-liigassa Kuopiossa

Motocrossin lasten ja nuorten kansallisen MX-liigan toinen osakilpailu järjestettiin Kuopiossa lauantaina. Alle 8-vuotiaiden luokan voittoon ajoi Sipoon Moottorikerhon Daniel Wiik. Alle 12-vuotiaiden ykkönen oli Helsingin Moottorikerhon Onni Kämäri ja alle 15-vuotiaiden Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari.

5-8-vuotiaiden kuljettajien, pienillä 50-kuutioisilla pyörillä kilpailtavan MX50-luokan Motocross-Liigakausi käynnistyi vasta Kuopiossa lauantaina, kun muut luokat pääsivät keräämään ensimmäisiä pisteitä jo kolme viikkoa sitten Honkajoella. Maanrakennus Wiikin nimikkoluokan MX50 voiton nappasi Sipoon Moottorikerhon (SiMK) Daniel Wiik, joka ajoi ensimmäisessä erässä toiseksi ja toisessa ykköseksi. Hänen kanssaan samat sijat poimi Vantaan Moottorikerhon Sami Oinonen, joka jäi osakilpailussa toiseksi heikomman kakkoseränsä takia. SiMK:n Felix Lind oli kolmas, Turun Moottorikerhon Martti Kaurinkoski neljäs ja Miehikkälän Moottorikerhon Jare Nikkilä viides. Kilpailun isäntäseura Kuopion Moottorikerhon Leo Käki kuittasi sijan 21. Mukana oli 27 lasta.

MX50 palkintojenjako

7-12-vuotiaiden kuljettajien ja 65-kuutioisten pyörien, Arazzo.fi-nimikkoluokka MX65 oli Kuopiossa jaettu aika-ajon perusteella peräti kolmeen ryhmään suuren osallistujamäärän takia. Lähes 90 kuljettajasta nopeimmat ajoivat A-ryhmässä, missä 40 kuljettajan joukossa voiton napautti Helsingin Moottorikerhon Onni Kämäri. Hän oli ajanut kolmanneksi kauden avauksessa Honkajoella. Kuopiossa toinen oli Kämärin seuratoveri Okko Ollila, joka oli niin ikään kakkonen ensimmäisessä osakilpailussa. Kolmanneksi ajoi Etelä-Suomen Moottorikerhon (E-SMK) Eeka Laaksonen, joka oli puolestaan neljäs ensimmäisessä osakilpailussa. E-SMK:n kuljettajat löytyivät myös seuraavilta sijoilta järjestyksessä Jimi Marttila ja Nico Byste dt. Honkajoella voittanut, Porin Moottorikerhon Samu Bärholm oli tällä kertaa seitsemäs. Kuopion Moottorikerhon Severi Lehmonen oli 13.

MX65-luokan 30 ajajan B-finaalin yhteistulosten ykkönen oli Keski-Suomen Moottorikerhon Mico Kortteinen. Toinen oli Jalasjärven Moottorikerho / UA:n Jonatan Kannonlahti ja kolmas Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Taavi Arkonsuo.

MX65-luokan C-finaalin voiton nappasi Lohjan Seudun Moottorikerhon Dennis Eriksson. Toinen oli Heinolan Moottorikerhon Arttu Rossi ja kolmas Ylä-Savon Moottorikerhon Artturi Visuri. Mukana oli 17 kuljettajaa.

Myös 10-15-vuotiaiden kuljettajien, 85-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyörillä ajettava, K.A.Nyberg Oy:n nimikkoluokka MXC oli jaettu kolmeen ryhmään aika-ajon perusteella. MXC/B-luokkalaiset kilpailivat MX-liigapisteistä, kun MXC/B:n yhdessä kilpailleille, Suomen mestaruustason MXC/A-luokan kuljettajille Kuopion koitos oli yksittäinen kansallinen kilpailu.

Onni Jaakonsaari

Sarja-avauksessa neljänneksi sijoittunut Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari oli kovassa vedossa Kuopiossa. Hän voitti MXC/B-luokan A-finaalin ensimmäisen erän ja oli toisessa kakkonen, mikä takasi hänelle yhteistulosten ykkössijan. Salpausselän Moottorikerhon Eemil Ruuth nappasi kakkostilan ja Sipoon Moottorikerhon Topias Reinikainen oli kolmas. Nelospaikan vei Kuopion Moottorikerhon Joni Nyyssönen ja viides oli Konneveden Moottorikerho / UA:n Remu Heikkinen. Mukana oli 33 kilpailijaa.

Honkajoella voittanut, Turun Moottorikerhon Eino Pihlava jäi Kuopiossa seitsemänneksi. Helsingin Moottorikerhon Viktor Leppälä jäi avauserässä häntäpäähän, mutta voitti toisen erän ottaen yhteistuloksissa kahdeksannen sijan.

Karkkilan Moottorikerhon Miko Mannila oli vahvin MXC/B-luokan B-finaalin toisessa erässä ja sen vauhdittamana myös yhteistuloksissa. Salpausselän Moottorikerhon Melissa Mäntylä nappasi ensimmäisen erän voiton ja yhteistulosten kakkossijan. Siilinjärven Vesan Tuomas Kouvalainen oli päivän kolmas. B-finaalissa menestystä haki 40 ajajaa.

MXC/B-luokan C-finaalin kärkipäässä eräsijoitukset menivät varsin ristiin. Sipoon Moottorikerhon Atte Tonteri voitti toisen erän ja samalla myös osakilpailun. Polar Cross Moottorikerhon Niklas Vanhatalo oli yhteistuloksissa toinen ja ensimmäisen erän voittanut, Jalasjärven Moottorikerho / UA:n Konsta Haahka kolmas. Mukana oli 26 kuljettajaa.

Aaro Menna

SML Loukko.com MX-liigan ulkopuolisessa MXC/A-luokassa voittoa juhli Turun Moottorikerhon Aaro Menna, joka oli ykkönen kummassakin erässä. Yhteistuloksissa kakkospaikan otti Vantaan Moottorikerhon Matias Miettinen ja kolmanneksi ajoi Porin Moottorikerhon Topias Kontto. MXC/A:n ja MXC/B:n A-finaalin kuljettajat kilpailivat samoissa erissä. MXC/A-luokkalaisten väliin tiukasti kiilaa erissä iskivät MXC/B-kuljettajista Jaakonsaari ja Leppälä, jotka kumpikin ajoivat kertaalleen kolmanneksi.

Sunnuntaina isojen pyörien vuoro

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu niin sanottujen isojen pyörien kilpailulla sunnuntaina. Radalla on MX TOP250 Open -luokka, joka jaetaan kuljettajien tason mukaisesti A-, B-, C-, D- ja E-ryhmiin. Mukana on niin Suomen mestaruussarjan sekä naisten Suomen Cupin kärkipään kuljettajia kuin monentasoisia harrastajia. Päivän lisäluokkana toimii lasten MXC/B, jossa kamppaillaan nousupisteistä luokan ylimmälle tasolle, MXC/A-luokkaan pääsystä.

Kuopion kilpailu ei ole yleisötapahtuma.

Tulokset

SML Loukko.com Motocross-Liiga Kuopio, osakilpailu 2/7, la-su 29.-30.5.2021

MX50 (1. osakilpailu)

1. Daniel Wiik, SiMK, KTM, 47 pistettä

2. Sami Oinonen, VMK, Cobra, 47p.

3. Felix Lind, SiMK, KTM, 40p.

4. Martti Kaurinkoski, TMK, KTM, 36p.

5. Jare Nikkilä, MieMK, KTM, 29p.

MX65, A-finaali

1. Onni Kämäri, HMK, KTM, 50p.

2. Okko Ollila, HMK, Husqvarna, 44p.

3. Eeka Laaksonen, E-SMK, GasGas, 38p.

4. Jimi Marttila, E-SMK, Yamaha, 36p.

5. Nico Bystedt, E-SMK, KTM, 32p.

MX65, B-finaali

1. Mico Kortteinen, K-SMK, Yamaha, 50p.

2. Jonatan Kannonlahti, JaMoKe/UA, Yamaha, 38p.

3. Taavi Arkonsuo, RiMPKK, KTM, 35p. 

MX65, C-finaali

1. Dennis Eriksson, LoSMK, Yamaha, 47p.

2. Arttu Rossi, HeMK, Husqvarna, 47p.

3. Artturi Visuri, Y-SMK, Yamaha, 36p.

MXC/B A-finaali

1. Onni Jaakonsaari, HyMK, KTM, 47p.

2. Eemil Ruuth, SsMK, KTM, 42p.

3. Topias Reinikainen, SiMK, KTM, 38p.

4. Joni Nyyssönen, KMK, KTM, 31p.

5. Remu Heikkinen, KonnMK/UA, Husqvarna, 31p.

MXC/B B-finaali

1. Miko Mannila, KarkMK, Husqvarna, 47p.

2. Melissa Mäntylä, SsMK, KTM, 41p.

3. Tuomas Kouvalainen, SiiVe, KTM 40p.

MXC/B C-finaali

1. Atte Tonteri, SiMK, Yamaha, 45p.

2. Niklas Vanhatalo, PCMK, KTM, 42p.

3. Konsta Haahka, JaMoKe/UA, KTM, 41p.

MXC/A (kansallinen kilpailu)

1. Aaro Menna, TMK, KTM, 50p.

2. Matias Miettinen, VMK, KTM, 44p.

3. Topias Kontto, PMK, KTM, 38p.

4. Eemil Pesonen, LoSMK, KTM, 34p.

5. Simo Koskinen, HMK, Husqvarna, 34p.

Kaikki tulokset

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2021

8.-9.5. Pori (Honkajoki)

29.-30.5. Kuopio

19.-20.6. Iisalmi

24.-25.7. Imatra

7.-8.8. Tornio

28.-29.8. Heinola

11.-12.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

Uusin numero