Ruotsin MP-messut 2022 peruttu – syynä ei ole koronan aiheuttamat kokoontumisrajoitukset

Viime talvena MP-messut jäivät väliin Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Nyt Ruotsissa on melko ylllättäen tehty päätös perua myös ensi talven MP-messut.

Viime talvena messujen peruuntumisen syynä oli koronan aiheuttamat kokoontumisrajoitukset. Rokotekattavuuden noustua rajoituksista ollaan luopumassa/luovuttu, joten messujen järjestäminen on taas mahdollista. Siksi onkin yllättävää, että Ruotsissa ei järjestetä messuja ensi talvena vaan messujärjestäjät ja moottoripyöräala ilmoittavat panostavansa siihen, että messut taas voitaisiin järjestää normaalisti vuonna 2023. 

Ruotsin messujärjestäjän ilmoituksen mukaan peruuntumiseen on syynä maailmanlaajuinen pula puolijohteista ja mikrosiruista, jonka takia myös moottoripyörien tuotanto kärsii, käytännössä merkkiin katsomatta. Siksi messujärjestäjien mukaan on epävarmaa, ehtivätkö uudet mallit tammikuun lopulla perinteisesti järjestettäville messuille. 

Messujen sijaan Ruotsissa ollaan järjestämässä toukokuussa 2022 koeajokiertue (Tukholma, Malmö, Göteborg), jossa suuri yleisö pääsee näkemään, tutustumaan ja koeajamaan uutuusmallit. 

Uusin numero