Rockmotorsport KTM -tiimin Juho Kantolalle särö voittojen sarjaan Pärnussa

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan viikonloppuna Viron upealla Pärnun Auto24Ring -radalla. SM-kauden kolmas kisaviikonloppu ajettiin vahvasti vaihtelevissa sääoloissa, mikä tuotti tiimille hieman tuskaa. Juho osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Pyörän kytkin aiheutti tiimille hieman harmaita hiuksia, mutta muuten ajo sujui kohtuullisesti ja harjoituksien nopeimmat kierrosajat kirjattiin Juhon nimiin. Lauantai aamupäivästä oli sitten vuorossa aika-ajot ja vähän jäi veto piippuun ja Juho oli toiseksi nopein hienosti ajaneen Rasmus Nurmen jälkeen. Niko Lehtiranta oli kolmas.

Lauantain kisaan lähdettiin taas hakemaan voittoa, mutta sää muuttui ennen lähtöä ja tiedossa oli sadekisa. Tiimi tiesi, että sade ei ole tällä kaudella oikein Juholle maistunut, joten kisaan lähdettiin vahvalla taistelumielellä ja asenteella, että nyt tilanne muuttuu. Heti alkuun kävi selväksi, että Lehtiranta on ihan omaa luokkaansa sateella ja hän karkasi. Juho paransi vauhtiaan koko kisan läpi ja viimeisellä kierroksella oli vielä ohut mahdollisuus haastaa Rasmus Nurmi. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu ja tuloksena kauden ensimmäinen ”tappio” kun Juho sijoittui vasta kolmanneksi. Hymyä aiheutti kuitenkin se, että vauhti parani läpi kisan ja lopussa Juho kirjasi itselleen toiseksi nopeimman kierrosajan, mikä toi sunnuntain kisaan samaisen lähtöruudun.

Sunnuntaina ei ajettu poikkeuksellisesti aamun lämmittelyä olleenkaan, vaan suoraan kisalähtöön onneksi kuivalla kelillä. Juho otti tutusti loistavan lähdön ja karkasi kärkeen. Puolessavälissä kisaa Juho puristi kolme loistavaa kierrosaikaa perätysten ja kisa oli ratkennut. Kaksi kierrosta ennen kisan loppua alkoi satamaan vettä reilusti ja Juho käytti johtavan kuljettajan oikeutta ja ilmoitti kädellään, että nyt on syytä kisa keskeyttää. Näin tapahtui ja Juho otti ansaitun voiton ennen pahimpia kilpakumppaneita Rasmusta ja Nikoa.

Pisteet viikonlopulta jakautui loppujen lopuksi tasaisesti ja näin Juho pitää edelleen tukevan 28 pisteen johtonsa sarjassa. Seuraavaksi taistellaan sijoituksista 27-28.7. Alastaron radalla. Vaikka kyseinen rata on Juholle aina ollut vaikea, niin voittoja lähdetään sieltäkin hakemaan.

Iso kiitos vieraileville mekaanikoille Jesselle ja Ripalle hienosta viikonlopusta.

Rockmotorsport KTM tiedotus

Uusin numero